Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vueling breidt netwerk met 61% uit op Amsterdam Schiphol in zomer 2016


De maatschappij voegt zeven nieuwe routes toe; van Amsterdam naar London-Luton, Milaan-Malpensa, Napels, Catania, Porto, Lissabon en Gran Canaria. Drie Airbus A320 vliegtuigen zullen vanaf 30 april worden ingezet vanaf Schiphol. Het bedrijf concentreert zich op het verbeteren van de ervaring van consumenten op het gebied van flexibiliteit, autonomie en innovatie.

Vueling heeft vanochtend tijdens een persconferentie in Amsterdam aangekondigd komende zomer uit te gaan breiden op Amsterdam Schiphol. De Spaanse luchtvaartmaatschappij voegt zeven nieuwe routes toe - London-Luton, Milaan-Malpensa, Napels, Catania, Porto, Lissabon en Gran Canaria – aan zijn bestaande diensten naar Barcelona, Malaga, Alicante, Bilbao, Ibiza, Majorca, Seville, Santiago de Compostela, Valencia en Rome, waardoor het totaal op 17 directe vluchten komt. De vluchten worden uitgevoerd door een Airbus A320 en Airbus A321, met een capaciteit voor respectievelijk 180 en 220 passagiers. De nieuwe toevoegingen, die het totaal aantal stoelen in de verkoop tot meer dan 1.250.000 brengt, betekenen een groei van 61% in het aanbod in vergelijking met de zomer van 2015. Vueling vloog al direct naar diverse bestemmingen in Spanje en naar Rome sinds 2014; dit wordt de eerste keer dat de maatschappij directe vluchten naar Portugal en andere populaire Italiaanse bestemmingen aanbiedt.

De luchtvaartmaatschappij had al een Airbus A320 exclusief op Schiphol sinds 2011, maar zal twee extra vliegtuigen toevoegen vanaf 30 april. Met deze vliegtuigen zal Vueling beter in staat zijn om de uitvoering van de nieuwe routes vanaf het grootste vliegveld van Nederland én de toename in frequentie van de vluchten op iedere route te ondersteunen. Op deze manier versterkt Vueling, onderdeel van International Airlines Group (IAG), met het verbeteren van het aanbod zijn aanwezigheid in Amsterdam en zet de maatschappij de uitbreiding in Nederland voort.

Elf jaar groei in Nederland
Voor het zomerseizoen 2016 voegt Vueling twee nieuwe vliegvelden toe aan het Nederlandse netwerk: Eindhoven en Maastricht. De maatschappij introduceert diensten vanaf Eindhoven naar Barcelona in juli met vier vluchten per week en meer dan 27.000 stoelen in de verkoop. Diensten vanaf Maastricht zullen ook in juli starten, met twee vluchten per week naar de Catalaanse hoofdstad en meer dan 12.000 stoelen in de verkoop.

In 2015 startte de maatschappij met diensten tussen Rotterdam en Barcelona en deze zullen ook het komende seizoen weer aangeboden worden, oplopend tot vijf vluchten per week en meer dan 52.000 stoelen in de verkoop.

Vueling heeft een sterke band met Nederland. De maatschappij startte met diensten in Spanje in de zomer van 2004 en slechts 1,5 jaar later introduceerde zij de eerste vluchten vanaf Schiphol met een directe verbinding tussen Amsterdam en Barcelona en Valencia in 2005. Schiphol was ook het eerste vliegveld buiten Spanje dat als een focus-vliegveld werd beschouwd met een exclusief vliegtuig sinds 2011.

Met uitstekende aansluitingen via de hubs Barcelona-El Prat en Rome-Fiumicino, boost Vueling het aanbod van bestemmingen voor Nederlandse klanten nog meer door de verbinding naar meer dan 160 bestemmingen in Europa, Midden-Oosten en Afrika, zoals Marrakech, Fez, Banjul, Dakar, Sal Island, Santorini, Mykonos, Kreta, Kos en nog veel meer.

Innovatie, flexibiliteit en autonomie
vueling 400Naast de uitbreiding van het netwerk richt Vueling zich op het verbeteren van de diensten om aan de behoeftes van de passagiers te voldoen, zowel van de zakenreizigers die zo’n 40% van de klanten vertegenwoordigen, als dat van de vakantiegangers. De maatschappij werkt continu aan verbeteringen en nieuwe producten om reizigers makkelijker een reservering te laten maken, vluchten om te boeken, gebruik te maken van contactloos betalen en het real-time checken van de vluchtstatus. Allemaal middelen die Vueling onderscheiden van het beperkte low-cost model van vroeger en het bedrijf juist een voorbeeld van innovatie binnen de industrie te maken. Dit alles om te werken aan het belangrijkste doel van de maatschappij in 2016: consumenten tevredenheid.

Vueling en IAG partner British Airways kondigden afgelopen september bovendien hun meest recente versie van de code-sharing overeenkomst aan. Dit werd bereikt in 2014 door het aanbieden van directe verkoop van BA vluchten via de website en call-centrum van Vueling. Klanten kunnen gebruik maken van vluchten van beide maatschappijen, inclusief gecombineerde vluchten tussen London en de grote Europese steden. De overeenkomst maakte Vueling de eerste Europese low-cost maatschappij die vluchten verkoopt van andere maatschappijen, waardoor de commerciële structuur én de band met BA wordt versterkt.

Vueling deelt ook vluchtnummers met Iberia, een andere IAG-partner, met als voorwaarde dat de maatschappij uit Madrid Vueling vluchten kan verkopen met IB code, inclusief binnenlandse en internationale routes. Sinds 2014 opereert Vueling bovendien als feeder voor intercontinentale vluchten van Qatar Airways en American Airlines.

Over Vueling
Vueling heeft het jaar 2015 met record cijfers afgesloten. Het was de eerste keer in 11 jaar dat het bedrijf 24,798,228 miljoen passagiers met 172.571 vluchten vervoerde, oftewel 500 landingen en opstijgingen per dag; een toename van 15% in passagiers en 14% in vluchten ten opzichte van het jaar ervoor.

De periode met de grootste activiteit was gecentreerd tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus met meer dan 60.000 vluchten naar meer dan 160 bestemmingen in Europa, Midden-Oosten en Afrika met een aanbod van meer dan 11 miljoen stoelen – 13% meer dan in 2014.

Het doel van de organisatie is om de groei voort te zetten in 2016 met toegenomen activiteit, met name vanaf maart, voor de start van het zomerseizoen. Vueling zal voor het eerst in de geschiedenis meer dan 400 routes over het routenetwerk aanbieden, waaronder Eindhoven en Maastricht in Nederland, Leeds, Liverpool en Newcastle in Groot-Brittannië, Riga in Letland en Vilnius in Litouwen.

Vueling is opgericht in juli 2004 met twee Airbus A320s, vier routes en een overtuiging om uitstekende klantenservice te bieden tegen concurrerende tarieven. Twaalf jaar later opereert Vueling op meer dan 410 routes in 162 steden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met een vloot van meer dan 180 toestellen en 23 bases. In het eerste decennium heeft het meer dan 95 miljoen passagiers vervoerd.

www.vueling.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com