DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Werkgroep vijf provincies stimuleert meerdaagse fietsvakanties in Vlaanderen.

De populairste fietsvakanties op de internationale markt? Een trip langs de Donau of de Franse wijngaarden.
Over drie jaar wil ook Vlaanderen dergelijke toppers aanbieden. De vijf Vlaamse provincies delen hiervoor hun kennis en contacten met commerciële vakantiespecialisten. Het doel? Een gevarieerd aanbod aan meerdaagse fietsvakanties, meer boekingen en een sterk imago als fietsvakantieland.
De vijf Vlaamse provincies maken voor de realisatie van het project middelen en medewerkers vrij. Toerisme Vlaanderen subsidieert het project via het impulsprogramma fiets- en wandelnetwerken.

Comfortabele, soms zelfs luxueuze, fietsvakanties zitten in de lift. Zeker als ze fietsplezier combineren met nationale of regionale blikvangers. Zo groeiden de Donauradweg naar Wenen en de wijnroutes in Bourgondië of de Loirestreek de voorbije jaren uit tot absolute publiekstrekkers. Naast een sterke toeristische uitstraling leveren de fietsvakanties een grote economische meerwaarde voor de betrokken regio op.

Samenwerking vijf Vlaamse provincies
Een uitstekend fietsknooppuntennetwerk van ruim 13.000 kilometer. Vlaamse meesters die volle musea trekken. En een biercultuur om jaloers op te zijn. De vijf provincies zijn ervan overtuigd dat ook Vlaanderen over alle troeven voor meerdaagse fietsvakanties met internationale uitstraling beschikt.
De nieuwe werkgroep ‘Fietsvakanties Vlaamse Provincies’ wil van Vlaanderen een geliefde bestemming voor de meerdaagse vakantiefietser maken. Over drie jaar moeten de inspanningen concreet resulteren in een ruim aanbod aan fietsvakanties met een stijgend aantal boekingen tot gevolg.
De vijf Vlaamse provincies investeren hiervoor samen een budget van 378.625 euro
Toerisme Vlaanderen, bevoegd voor buitenlandpromotie, ondersteunt het project met een impulssubsidie van 222.375 euro.
Daarnaast levert elke provincie een projectmedewerker voor drie jaar.

Knowhow delen en drempels wegwerken
De vijf Vlaamse provincies zullen zelf geen fietsvakanties ontwikkelen of verkopen. Ze willen vooral hun knowhow delen met vakantiespecialisten in binnen- en buitenland: van Belgische touroperators tot populaire routeplatformen. De provinciale toeristische organisaties kennen Vlaanderen door en door. De vakantiespecialisten beschikken over heel wat commerciële ervaring en marktkennis. Die combinatie zal aantrekkelijke producten opleveren.
Verder willen de provincies drempels in de productontwikkeling wegwerken. Zo kan samenwerken met innovatieve bedrijven o.a. bagagevervoer tussen de logies vergemakkelijken.

Bier, Vlaamse Meesters en Vlaamse toppers
De werkgroep en de vakantiespecialisten zullen samen fietsvakanties uitwerken rond drie thema’s: bier, Vlaamse meesters en Vlaamse toppers. Touroperators en Toerisme Vlaanderen zullen deze vervolgens op de internationale markt promoten.
Projectcoördinator Sjantal Sillius: “De markt van meerdaagse fietsvakanties in Vlaanderen heeft een enorme economische groeimarge. Het komt erop aan de komende jaren de juiste partners bij elkaar te brengen en expertise te delen. Vlaanderen heeft alles om uit te groeien tot een populair fietsvakantieland. En daar wordt niet enkel de toerist maar ook de Vlaamse ondernemer beter van.”


PRAKTISCH
Het project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ loopt drie jaar. Toerisme Provincie Antwerpen coördineert het project.

www.provincieantwerpen.be

HOT

Laatst toegevoegd