DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Frans Alpendorp zomerse pleisterplaats voor de luie én actieve toerist

 

10 zomerse redenen om naar Samoëns te gaan

In de Franse bergen van de Haute Savoie – op slechts een uur rijden van Genève – ligt het charmante UNESCO Alpendorpje Samoëns. De Middeleeuwse sfeer die in dit dorp hangt, is te danken aan het historische centrum dat gebouwd werd door de ‘frahans’ – beroemde steenhouwers die wereldwijd faam verworven hebben. ’s Winters kunnen skiërs en snowboarders hier hun hart ophalen, maar in de lente en zomer is het gebied rondom Samoëns het terrein van mountainbikers, wandelaars en andere avonturiers. Ook de vakantieganger die op zoek is naar rust, spiritualiteit en wellness kan in Samoëns alle kanten op. Wij zetten de tien beste aanbevelingen voor deze zomer op een rijtje.
www.samoens.com

1. Proef de smaak van de regio. Iedere woensdag kun je gratis deelnemen aan een wijnproeverij bij La Feuille de vigne Savoyarde. Op donderdag organiseren zij een likeurproeverij. Er zijn zes wijnwinkels in Samoëns welke in de zomermaanden regelmatig proeverijen organiseren.

2. Op 27 juli is het rocken geblazen tijdens het concert van de grunge-, rock- en folkband Dirty Deep. Het concert vindt plaats in het centrum en begint om 20.00 uur en toegang is gratis.

3. Sluit klassieke muziek beter aan op jouw smaak, dan is het fluitistenconcert van Guy Angelloz op 31 juli een bezoek waard. Angelloz – die samen met de wereldberoemde Jeal-Pierre Rampal studeerde in Parijs - treedt op samen met orgelspeelster Claire Lizon. Het concert vindt plaats in de kerk van Samoëns en toegang is gratis.

4. Iedere dinsdag en vrijdag om 15.30 uur kun je met een boer en zijn koe de Alpenweides intrekken. Een heerlijke plattelandservaring voor het hele gezin waarbij de boer je laat proeven wat de koe en het land brengen. Kosten €10,- p.p.

5. Samoëns heeft dankzij haar historische en fleurrijke centrum twee belangrijke labels. Dat van ‘Monument Historique’ – als enige wintersportdorp in Frankrijk – en dat van ‘ville fleurie’ welke het dorp onderscheidt als een van de mooiste van het land. Tijdens een rondwandeling met een gids verneem je tal van wetenswaardigheden over deze bestemming. De gidsen spreken goed Engels.

6. Afkoelen op een warme zomerse dag kan bij een van de vele meertjes rondom Samoëns of het openluchtzwembad met panorama-uitzicht op de bergen, een waterglijbaan en verschillende speelvelden. Volwassenen betalen €4,90 en kinderen €3,90.

7. Op iedere maandag en donderdag kun je even heerlijk ontspannen tijdens de Hatha Yoga lessen. Ademhalingstechnieken, rek- en strekoefeningen en ontspanning staan centraal waardoor je de volgende dag weer fris de bergen in kunt. Sessies kosten €12,-p.p.

8. De slogan van Samoëns is ‘votre capital bien vivre’ wat zich onder andere uit in de aanwezigheid van verschillende beauty- en wellnesssalons. Bijzonder is de SPA Õ des Cimes dat zelfs behandelingen heeft voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo leren zij al vroeg ontspannen met onder meer fruitpakkingen en eetbare gezichtsmaskers. Voor volwassenen is er eveneens een breed scala aan behandelingen.

9. Tijdens een nordic walking tocht door de bergen vertelt gids Patrick je alles over eetbare en geneeskrachtige planten uit de omgeving. Wandel over verschillende routes met thema’s als botanie, fauna, bergweiden of paddenstoelen. De wandeltocht vindt iedere dag plaats in kleine groepjes tussen 10 juni en 17 september. Volwassenen betalen tussen de €15,- en €27,- per tocht en kinderen €10,-.

10. Proef de Savoie keuken tijdens een uitgebreide lunch bij een van de 43 restaurants van Samoëns. Lokale smaaksensaties zijn onder andere raclette of fondue van Beaufort en Tomme de Savoie kazen. De lunch kan in stijl worden afgesloten met een glas chartreuse of génépi, beiden likeuren uit de regio gebaseerd op alpenkruiden en specerijen.

Hotels in Samoëns

HOT

Laatst toegevoegd