DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Ook bedrijfsonderdeel Icelandair opnieuw beloond voor duurzame bedrijfsvoering

 

Aan alle bedrijven van Iceland Group, waar Icelandair onderdeel van is, heeft IATA een “second-stage’ milieucertificaat uitgereikt. Deze toekenning onderschrijft de doelstelling van Icelandair omtrent het constant optimaliseren van haar duurzame bedrijfsvoering. Icelandair is de vierde luchtvaartmaatschappij die dit tweede certificaat in ontvangst neemt na het doorlopen van een gedetailleerd proces dat overeenkomt met de ISO 14001 standaard. De uitreiking geschiedde feestelijk op de 80ste verjaardag van Icelandair Group.

Duurzaamheid hoog op de agenda

De Icelandair Group heeft een duurzame omgang met milieu hoog op de agenda staan. In 2015 werd het “stage-one” milieucertificaat in ontvangst genomen, de IATA Environmental Assessment (IEnvA). Sindsdien werkt het bedrijf aan de implementatie van de “second-stage” van de certificering. De luchtvaartmaatschappij Icelandair heeft ook een aantal noemenswaardige resultaten geboekt op het gebied van duurzaamheid. Zo wordt 50% van de cargovracht momenteel vervoerd in passagiersvliegtuigen, in vergelijking met 16% in 2008. Het gebruik van een vliegtuig voor beide doeleinden resulteert in een behoorlijke besparing van kerosine per ton vracht. Icelandair heeft in 2016 het gebruik van kerosine per passagier per gevlogen 100 kilometer gereduceerd van 3,79 liter naar 3,70 liter. Icelandair Group CEO Björgólfur Jóhannsson: "Icelandair Group heeft als doelstelling een toonaangevend bedrijf te zijn aangaande een duurzame omgang met het milieu. De toekenning van een internationaal certificaat als de IEnvA is daarom van enorm belang voor ons. Tijdens onze 75ste verjaardag in 2012 hebben we uitgesproken om een leiderschapsrol in te gaan nemen op het gebied van duurzaamheid. Sindsdien heeft ons team in samenwerking met internationale externe experts op het gebied van milieu en luchtvaart gewerkt aan het lange en duurzame proces om beide IATA-certificaten te verkrijgen. Wij nemen milieu gerelateerde zaken serieus en vinden het belangrijk om onze bedrijfsvoering in lijn te laten lopen met internationale standaarden zodat dit transparant is voor onze klanten.”

Icelandair
Het routenetwerk van de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland is opgebouwd rond de hub Keflavík en bereikt met deze hub stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit haar thuisbasis IJsland en werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes. Icelandair vervoerde in 2015 ruim 3 miljoen passagiers en beschikte in 2016 over het grootste vluchtschema uit de geschiedenis van het bedrijf. Vanuit Amsterdam/Schiphol wordt Reykjavik dagelijks aangevlogen, ’s zomers loopt dat op tot achttien keer per week. Vanuit Brussels Airport vertrekken er wekelijks twee tot zeven vluchten. De vluchtduur is zowel vanuit Amsterdam als Brussel ongeveer drie uur. In 2016 startte Icelandair met vier nieuwe routes: Chicago (maart), Aberdeen (maart), Parijs Orly (maart) en Montreal (mei). In 2017 voegt de luchtvaartmaatschappij daar Philadelphia (mei) en Tampa Bay (september) aan toe. Icelandair biedt de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken, dit is van toepassing op alle eindbestemmingen.

www.icelandair.nl

HOT

Laatst toegevoegd