DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

De Inca-stad Machu Picchu is voor velen een reden om een bezoek aan Peru te brengen.

Inmiddels is de ‘Unesco World Heritage Site’ zo populair geworden, dat bezoekers met ingang van 1 juli 2017 de verborgen stad alleen in shifts mogen bezoeken. Doel is de huidige staat van het historisch heiligdom te stabiliseren en te beschermen. Dit maakte het Directoraat van Cultuur van Cusco onlangs bekend.
De archeologische betekenis van Machu Picchu is enorm en het is van belang dat de schat beschermd wordt. Daarom kunnen bezoekers met ingang van 1 juli de historische Inca-citadel in twee shifts bezoeken: 's ochtends en 's middags. De eerste groep kan van 06:00 uur tot 12:00 uur een bezoek brengen aan de Inca-stad, de tweede groep van 12:00 uur tot 17:30 uur. Reserveringen en verkoop van tickets voor deze nieuwe shifts kunnen vanaf 1 juni worden gemaakt. Reeds gekochte tickets voor de maanden juli-december blijven geldig.

 

De implementatie is goedgekeurd door het Ministerie van Cultuur en beantwoordt de naleving van de verordening inzake duurzaam gebruik en toeristisch bezoek voor het behoud van de Llaqta (‘Inca-stad’) Machu Picchu.

Inca-stad Machu Picchu
Machu Picchu ligt aan de oostzijde van het Peruaanse Andesgebergte en wordt gezien als één van de best bewaarde Inca-steden ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het tot één van de zeven moderne wereldwonderen behoort. De verborgen stad ontving van de Peruaanse regering de juridische status van beschermd natuurgebied in januari 1981. Het wereldwonder kreeg het kenmerk 001-81-AA, historisch heiligdom in Machu Picchu, in de Urubamba provincie, regio Cusco. De afgelopen jaren wisten steeds meer toeristen de ‘geheime stad’ te vinden met als gevolg beschadiging van het indrukwekkende bouwwerk. Reden genoeg voor het Directoraat van Cultuur van Cusco om hier iets aan te doen en er voor te zorgen dat volgende generaties van deze bijzondere stad kunnen blijven genieten.

Meer informatie is te vinden via:
peru.travel

HOT

Laatst toegevoegd