DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Campers op basis van een Ford laten geen spaan heel van een voorstel van Ford

om hen tegemoet te komen bij problemen die zij hebben met hun motor van het type 2.2 TDCi. Dat is duidelijk geworden op een bijeenkomst met ruim tweehonderd Ford-bezitters, die gisteren in Soesterberg is gehouden. De organisatie was in handen van de NKC, Europa’s grootste camperclub.

De NKC is al maanden in gesprek met Ford, omdat gebleken is dat motoren van het type 2.2 TDCi van de bouwjaren 2006 tot en met oktober 2010 spontaan in de soep kunnen lopen. Ook bij relatief lage kilometerstanden kan een zuiger scheuren, waardoor de motor met veel rookontwikkeling op hol slaat, om vervolgens onherstelbaar kapot te gaan. Het vervangen van een motor kost doorgaans rond de 8.500 euro. De NKC heeft hier inmiddels 85 meldingen van ontvangen en eist dat Ford gedupeerden financieel tegemoet komt. Ook wil de NKC dat Ford met maatregelen komt waardoor camperbezitters weer met vertrouwen in hun camper op pad kunnen.

Ford houdt vol dat de problemen worden veroorzaakt door gebrek aan onderhoud, het tanken van inferieure diesel en een verkeerde rijstijl. Toch kwam het concern vlak voor de bijeenkomst met een voorstel om gedupeerden tegemoet te komen. De regeling houdt in dat Ford mogelijk bereid zou zijn om een jaar garantie te bieden. Dit na een grondige inspectie van de motor, waarbij met name ook de verstuivers worden getest. De inspectie is echter op kosten van de camperaar, terwijl Ford nog geen harde toezegging heeft gedaan over de garantie.

Gedupeerden hadden geen goed woord over voor het voorstel. Ze ervaren de houding van Ford als: kom eerst nog maar eens flink wat geld bij ons uitgeven, dan gaan wij heel misschíen garantie geven. Een suggestie uit de zaal om met honderden campers naar de hoofdvestiging in Amstelveen te rijden, kon op een daverend applaus rekenen. Vooralsnog wil de NKC in overleg met Ford tot een oplossing voor de honderden gedupeerden komen.

De NKC is Europa's grootste camperclub en heeft 45 duizend leden. Als vereniging behartigt de NKC de belangen van Nederlandse en Belgische camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto en de app Campercontact. Kijk voor meer informatie op www.nkc.nl en www.campercontact.com.

Booking.com
HOT

Laatst toegevoegd