DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Icelandair Hekla Aurora klein447.000 passagiers, 12% groei internationale vluchten en 79,2% bezettingsgraad.  Icelandair kijkt met tevredenheid terug op het eerste kwartaal van 2015 vanwege de boven verwachting behaalde resultaten door de substantiële groei in het aantal passagiers. In de eerste drie maanden vlogen ruim 447.000 passagiers met de IJslandse luchtvaartmaatschappij, was er een groei van 12% in het aantal internationale vluchten

En kwam de bezettingsgraad uit op 79,2%, een record in een eerste kwartaal. Door de verzwakking van Europese valuta ten opzichte van de dollar, vielen de totale inkomsten lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar: 186 miljoen dollar tegenover 191 miljoen.

Groei aantal passagiers en vluchten

In de eerste drie maanden vlogen ruim 447.000 passagiers met Icelandair, een groei van 19% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de Noord-Atlantische bestemmingen zijn populair: het aantal passagiers kent een groei van 23%. Voor Europa was dit 9%. In totaal kwam de bezettingsgraad uit op 79,2% (74,3% in Q1 2014), het hoogste percentage ooit in een eerste kwartaal. De capaciteit op internationale vluchten is met 12% toegenomen: 9% op routes naar Europa en 15% naar Noord-Amerika. Laatstgenoemde is vooral het resultaat van het toegenomen aantal vluchten naar Washington en Edmonton. Ook IJsland als eindbestemming of stopover groeit in populariteit: het aantal passagiers is toegenomen met 19%, dit is 47% van het totale aantal.

Totale inkomsten

De totale inkomsten in het eerste kwartaal van 2015 bedragen 167,5 miljoen euro (186,1 miljoen dollar), een daling van 3% ten opzichte van vorig jaar. Dit is te wijten aan de verzwakking van Europese valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Bij vaste prijzen zouden de inkomsten met 6,5% zijn toegenomen.

Vooruitzichten 2015

Icelandair is positief over de ontwikkelingen en vooruitzichten: de groei in het aantal passagiers en de bezettingsgraad suggereren positieve resultaten voor de komende maanden. De vluchtreserveringen voor de zomer zijn in lijn met de verwachtingen. Vanwege de geringe beschikbaarheid van slots op enkele luchthavens en toename in het aantal passagiers, zal Icelandair haar vloot aanpassen: in de herfst zullen twee Boeings 757-200 (geschikt voor 183 passagiers) tijdelijk terugkeren. In het voorjaar van 2016 worden ze vervangen door twee B767-300 toestellen (geschikt voor 260 passagiers).

Quote Björgólfur Jóhannsson, President en CEO Icelandair Group

"Onze resultaten in het eerste kwartaal overtroffen onze projecties en zijn aanzienlijk hoger dan de resultaten van het eerste kwartaal van 2014. De belangrijkste reden hiervoor ligt in de aanzienlijke toename van het aantal passagiers op onze internationale vliegroutes en het efficiënte gebruik van zowel de capaciteit van onze vliegtuigen als onze hotelkamers. De lagere brandstofprijs heeft ook een belangrijke invloed. De capaciteitsverhoging in het eerste kwartaal was 12%, en tegelijkertijd steeg het aantal passagiers met 19% en was de bezettingsgraad 79,2%, een eerste kwartaal record. De bezetting van onze hotelkamers was ook erg goed: 75,2% vergeleken met 67,3% in het eerste kwartaal van vorig jaar. Icelandair Group is altijd voorloper geweest in de ontwikkeling van toeristische diensten in IJsland buiten het toeristische seizoen. Deze bezettingscijfers van de hotels zijn het bewijs van het succes van ons werk.”


Website
Icelandair

http://www.icelandair.nl


Icelandair

Het routenetwerk van de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland is opgebouwd rond de hub Keflavik en bereikt met deze hub stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit haar thuisbasis IJsland en werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes. Icelandair vervoerde in 2014 in totaal 2,6 miljoen passagiers op bijna 9.000 vluchten. In 2015 heeft Icelandair het grootste vluchtschema uit de geschiedenis van het bedrijf. Vanuit Amsterdam/Schiphol wordt Reykjavik dagelijks in aangevlogen, ’s zomers loopt dat op tot zeventien keer per week. De vluchtduur is drie uur. Icelandair biedt de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken, dit is van toepassing op alle eindbestemmingen.

http://www.icelandair.nl 

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

HOT

Laatst toegevoegd