DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

vichyDe Auvergne is een recordregio: 109 minerale bronnen en evenveel ‘bronnen’ van wellness. Gedurende eeuwen is dat water gefilterd door het vulkanische ‘puzzolaan’, voordat het barstend van de waardevolle mineralen naar boven komt. Op het water van de Auvergne zijn de mensen van oudsher verzot.

In al die overvloed spant Vichy ongetwijfeld de kroon, met maar liefst 14 bronnen, verspreid over enkele honderden hectaren. Negen liggen er in de gemeente Vichy zelf. De bronnen produceren een koolzuur- en natriumhoudend water. De bekendste van al die bronnen is Les Célestins die opborrelt onder het gelijknamige klooster.

chy heeft als stad ook duidelijk zijn Napoleon III-cachet weten te behouden. Het was in diens Empire-tijd dat het kuuroord zijn hoogdagen kende. Omdat Vichy zich ook aan de moderne wereld heeft aangepast blijft het tot op vandaag succes kennen. De vele wellnessprogramma’s bieden soelaas voor het veeleisende leven in de 21e eeuw. De Spa Les Célestins is een referentie in heel Europa en ook een van de grootste (7.500 m2) en modernste.

Speciale vermelding voor de formule ‘Digital Detox’ die de bezoeker al kurend tegelijk van een welkome ‘gedeconnecteerde’ pauze laat genieten. Smartphones en tablets gaan namelijk de kluis in voor de duur van het verblijf. En zo’n formule kan vanaf 3 dagen en nachten, voor een waaier aan wellness- en antistressbehandelingen. Op het programma: sofrologiesessie, gedragspsychologische coaching, exclusieve verzorging met bronwater van Vichy, Japanse sauna, met om de andere dag fysieke activiteit... Overnachting in Deluxe-kamer en halfpension vanaf 326 €/dag. www.vichy-spa-hotel.fr
 
Reisweg
-     Met de auto, 7u rijden vanuit Brussel (660 km) en 9u vanuit Amsterdam (860 km)
-     Met de trein (Thalys naar Parijs– daarna Intercités tot Vichy) : 5u30 vanuit Brussel,  7u30 vanuit Amsterdam

www.auvergne-tourisme.info

HOT

Laatst toegevoegd