DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

limousin 2In de Limousin is het dat Coco Chanel het modevak leerde. En voor de twee verstrengelde letters ‘C’ die haar merk symboliseren inspireerde Mademoiselle zich op de glasramen van de abdij van Aubazine waar ze haar jeugd doorbracht.  Aubussontapijt behoort tot het immateriële werelderfgoed van de UNESCO. Het is maar een van de schatten van de Limousin. Schoenenmerk Weston, bekend van de legendarische mocassin 180 vindt hier zijn oorsprong.

En de cosmeticaproducten van Sothys zijn over de hele wereld uitsluitend verkrijgbaar in schoonheidsinstituten en wellnesshotels...
Van het uitmuntende vakmanschap waarmee de Limousin kan uitpakken kennen de meesten doorgaans alleen maar het porselein uit Limoges, dat terecht als de Ferrari onder de tafeldecoratie wordt beschouwd. Maar in de schaduw daarvan is nog heel wat meer ambachtelijke knowhow tot bloei kunnen komen, in alle discretie, zoals het de ware luxe betaamt!!

We zoomen even in op het aardige stadje Saint-Junien, ten westen van Limoges. Hier kwam Corot zijn zonovergoten landschappen schilderen en sinds de Middeleeuwen al worden er handschoenen vervaardigd. Al die vakkennis wordt tot op vandaag zorgvuldig doorgegeven en de handschoenmakerij is door de UNESCO opgenomen bij de zeldzame kunstambachten. Bij Ganterie Agnelle worden juweeltjes van elegantie en soepelheid gemaakt die dan ook vlot hun weg vinden naar de grote modehuizen, Dior, Vuitton… en klanten als Sharon Stone, Madonna en recenter ook Lady Gaga, die uiteraard voor een paar opvallende, rode exemplaren heeft gekozen. Ook Morand en de Coopérative Gantière zetten de traditie voort. Via de toeristenbureaus kunt u een bezoek aan een werkplaats regelen en ter plaatse vindt u ook altijd een boetiek.
Hoewel de golfhandschoenen niet afkomstig zijn uit Saint-Junien zijn hier greens die geen enkele golfliefhebber onberoerd zullen laten. De golfbaan van La Porcelaine in Panazol telt 18 holes op een schitterend, heuvelachtig en dus best sportief parcours.
De Golf van Saint-Junien, ook een 18 holes, kronkelt doorheen een fraai en bosrijk domein. Om te overnachten zijn er ‘gîtes’, gastenkamers en een 3-sterrenhotel. www.golfdesaintjunien.com
 
Reisweg
-     Met de auto, 7u rijden vanuit Brussel (690 km) en 9u30 vanuit Amsterdam (891 km)
-     Met de trein (Thalys naar Parijs– daarna Intercités tot Limoges) : 5u30 vanuit Brussel,  7u30 vanuit Amsterdam

www.tourismelimousin.com

HOT

Laatst toegevoegd