DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

jaarbeurs logoBijna driekwart reisprofessionals ondervindt obstakels bij keuze en implementatie van technologie.  Editha Hoogenberg, Brand Manager Travel bij Jaarbeurs, presenteerde tijdens Technology Day op 21 mei de resultaten van het Travel Technology onderzoek. Een onderzoek over huidige en toekomstige investeringen in en implementatie van technologie binnen de reisbranche. Het onderzoek is uitgezet onder reisprofessionals die (mede)verantwoordelijk zijn voor aankopen en implementatie van technologie en werken bij touroperators, verkeersbureaus, accommodatieverschaffers, vervoerders en automatiseerders.

Obstakels
Opvallend is dat bijna driekwart obstakels ondervindt bij de keuze en implementatie van oplossingen als het gaat om technologie. Dit verklaren zij deels doordat er onvoldoende inhoudelijke kennis binnen de eigen organisatie aanwezig is of door een gebrek aan financiële middelen. Daarentegen schakelt bijna 40% geen externe consultant in en maakt geen gebruik van de expertise van de externe leverancier. Bijna de helft van de respondenten gaat dus met beperkte kennis zelf aan de slag.

Over het algemeen vindt men Travel Technology nog een lastige materie waarvan de implementatie staat of valt met de mate van draagvlak binnen de organisatie. Maar het overgrote deel van bijna 80% is het erover eens dat het belang van Travel Technology in de toekomst alleen maar verder zal toenemen.

Top 5 producten
Travel technology - ook wel tourism technology of hospitality automation genoemd - is de IT of ICT die wordt gebruikt in de reis- en toerisme industrie. Een voorbeeld hiervan is flight tracking.
Wanneer de respondenten wordt gevraagd om een aantal voorbeelden te noemen van Travel Technologie, dan is de top-5 meest genoemde producten boekingssystemen, reserveringssystemen, de website, apps en sociale media. Producten die niet of nauwelijks worden genoemd zijn global distribution service (GDS), navigatie, Big data, contentmanagementsystemen en analyse tools.

Investeringen
Men verwacht de komende twee jaar gemiddeld 153.000 euro te investeren in dit soort producten. Naar verwachting zijn dat met name investeringen in de website. Daarnaast worden boekings- en reserveringssystemen genoemd. Sociale media komt op een derde plek als het gaat om investeringen. 60% van de respondenten verwacht dat de investeringen in Travel Technology (sterk) zullen stijgen.

Travel Technology Event
Op de tweede vakdag van de Vakantiebeurs, 13 januari 2016, krijgt het Travel Technology onderzoek een vervolg met het Travel Technology Event. De Vakantiebeurs vindt plaats van dinsdag 12 tot en met zondag 17 januari 2016. De vakdagen zijn op 12 en 13 januari. 13 tot en met 17 januari is het evenement geopend voor consumenten. Meer informatie is te vinden via www.vakantiebeurs.nl.

HOT

Laatst toegevoegd