DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

eifel pauzeplek verbindungsweg kleinSoms is het een combinatie van vele wegen, die naar je bestemming leidt. Sinds een paar weken kunnen fietsliefhebbers de Eifel van noord naar zuid, van Aken naar Trier (en natuurlijk ook in omgekeerde richting) letterlijk ‘grenzeloos’ ervaren. Het nieuwe fietspad op de voormalige spoorlijn tussen Weywertz en Jünkerath was de ontbrekende schakel. Weywertz ligt aan de populaire Vennbahnradweg, die via Monschau naar Aken leidt.

In Stadtkyll, ca. 3 km van Jünkerath, kunnen fietsers met bestemming Trier voor een combinatie van het Prümtal- en Enztal-fietspad kiezen. Vanaf Jünkerath zelf voert de Kylltal-fietsroute verder naar Trier. Wie niet het hele traject van Trier naar Aken wil terugfietsen, kan over de Sauertalradweg naar het Luxemburgse Ettelbrück rijden en daar de trein nemen.

Uitnodigende pauzeplekken op het nieuwe traject
•    Het nieuwe 38 km lange, grotendeels geasfalteerde traject tussen Jünkerath en Weywertz leidt fietsers door het landschap van de Vulkaneifel naar de Hoge Venen. Onderweg fietst u over gerestaureerde bruggen en viaducten, bijv. het opvallende Bütgenbacher viaduct – de prachtige vergezichten krijgt u er gratis bij. Vooral in de zomermaanden is het de moeite waard om even te pauzeren bij de Kronenburger See (Stadtkyll) of de Bütgenbacher See (bij Weywertz), want een koele duik in een van deze meren is zonder meer verfrissend. © Eifel Tourismus GmbH, fotograaf Gijs van Raamsdonk
 met bijzondere ligstoelen of bijvoorbeeld de pauzeplek bij Stadtkyll, waar een oude wagon voor de passende ambiance zorgt, nodigen uit om heerlijk te ontspannen. Ook de lokale gastronomie langs de fietsroute is zeer de moeite waard (tip: de Glaadter Hütte bij Jünkerath). Op informatieborden onderweg wordt de geschiedenis van dit spoortracé verteld.

Op je gemak door de Eifel fietsen
Fietsen over de stilgelegde spoorlijnen is ideaal voor een ontspannen fietsvakantie. Voor iedereen die van gemakkelijk houdt, biedt Eifel Tourismus een 6- of 7-daagse fietsreis van Aken naar Trier of Ettelbrück met verblijf in hotels op basis van logies en ontbijt, vanaf € 229.


Eifel-Radmagazin 2015: 60 pagina´s fietsplezier
Het fietsmagazine, dat ook in het Nederlands is verschenen, biedt compacte informatie over het netwerk van fietsroutes en de beschikbare fietsservice in de Eifel. Een uitneembare overzichtskaart, een korte beschrijving met hoogteprofiel en informatie over fietsevenementen langs de routes worden overzichtelijk gepresenteerd. Bovendien bevat het magazine contactgegevens van gecertificeerde, fietsvriendelijke bedrijven langs of vlakbij de beschreven fietsroutes.

Het Eifel-Radmagazine is te bestellen bij Eifel Tourismus GmbH in Prüm, +49 (0)6551 96560, en op www.eifel.info.

Eifel op Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

HOT

Laatst toegevoegd