DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

tijger witZooParc Overloon bereidt zich voor op de komst van de witte tijgers. Deze bijzondere dieren gaan naar verwachting uitgroeien tot de grote publiekstrekkers van de dierentuin in Overloon. Morgen, vrijdag 10 juli, arriveren ze met een speciaal transport vanuit Frankrijk. Na een tijdje achter de schermen, mogen ze na een paar dagen voor het eerst naar het buiten waarna op vrijdag 17 juli de officiële opening plaatsvindt.

Bezoekers die zich op 17 juli geschminkt en/of verkleed in tijgerthema bij de kassa melden, ontvangen een leuke attentie. ZooParc Overloon is benieuwd hoeveel mannen zich in tijgerlegging durven te vertonen…

Asia en Rama

Het dierenpark in Overloon begon eind mei met de bouw van het verblijf voor de twee witte tijgers uit Frankrijk. Het acht maanden oude vrouwtje heet Asia en komt over uit Amneville. Het mannetje heet Rama, is 3,5 jaar en komt uit een dierentuin in Lisieux. In een later stadium worden er ook nog twee Siberische tijgers gehuisvest in ZooParc Overloon.

Investering

De realisatie van het tijgerverblijf op een nieuw deel van het park is onderdeel van het investeringsprogramma dat Libéma als eigenaar van ZooParc Overloon heeft ingezet na de overname van de dierentuin. Het verblijf is geheel gethematiseerd en biedt bezoekers veel bijzondere inkijkjes. De kosten bedragen ruim 600.000 euro. Vlakbij het tijgerverblijf is een nieuw horecapunt gebouwd zodat bezoekers van ZooParc Overloon ook achterin het park gebruik kunnen maken van diverse faciliteiten.

Beleving

“Met de komst van nieuwe diersoorten zoals deze tijgers willen we voor nog meer beleving zorgen bij onze bezoekers,”vertelt vestigingsmanager Martin van Hees. “ZooParc Overloon heeft de ambitie om te groeien van 100.000 bezoekers per jaar naar een aantal van 200.000. Dat komt je niet zo maar aanwaaien, dus vandaar dat wij hier met heel veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan. Het park krijgt een totale opfrisbeurt in de vorm van nieuwe dieren, nieuwe en gerenoveerde verblijven en verbeterde faciliteiten. De reacties van bezoekers zijn erg positief. De tijgers zullen de bezoekersaantallen nog een extra boost geven, want deze dieren spreken enorm tot de verbeelding.”

Van Hees vertelt verder: “De witte tijger komt in het wild niet voor. Maar ooit is er toch een dergelijk exemplaar gevangen. Daar is de mens mee gaan fokken. Omdat ze in de loop der tijd aan inteelt onderhevig zijn geraakt, wordt er in erkende dierentuinen niet meer met deze dieren gefokt. Uiteindelijk zal deze soort dan ook uitsterven in erkende dierentuinen. Maar het zijn prachtige dieren, dat zal iedereen beamen. Kom maar kijken in ZooParc Overloon, zou ik zeggen.”

Kleurwedstrijd

De verwachting is dat de witte tijgers na een tijdje wennen, in de loop van komende week voor het eerst naar buiten mogen. Ze zijn dan ook voor het publiek te zien. De officiële opening van het verblijf vindt plaats op vrijdag 17 juli. Wethouder Jeu Verstraaten van de gemeente Boxmeer zal daaraan zijn bijdrage leveren. De winnaar van de speciale ‘Geef-de-witte-tijger-kleur’-kleurwedstrijd beleeft bij de opening als ‘Junior-VIP’ zijn of haar gewonnen ‘meet & greet’ met de tijgers. De kleurplaat is te downloaden via www.zooparcoverloon.nl

Presentje

Natuurlijk heeft ZooParc Overloon deze dag ook voor bezoekers het nodige in petto. Iedere gast die zich bij de kassa meldt in tijgerthema (kleding en/of schmink) ontvangt een presentje. Ook mannen die zich deze dag bijvoorbeeld in een tijgerlegging door het park durven te begeven, ontvangen een leuke attentie. En natuurlijk zijn er ook tijgernootjes!

HOT

Laatst toegevoegd