Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Steeds meer wintersporters kiezen ervoor om het sportieve af te wisselen met het culinaire in Val Gardena.

Val Gardena (Gröden), in het hart van de Italiaanse Dolomieten, is hiervoor de ideale bestemming. Gasten kunnen hier op eigen gelegenheid een culinaire skisafari maken. De mooie skitocht van ongeveer 30 kilometer voert langs verschillende berghutten die direct aan de piste liggen. Deze skitour begint en eindigt in het gezellige wintersportdorp Ortisei. Met de gastronomie in de andere dorpen, St. Christina en Selva, zit het met talrijke kwalitatief goede restaurants en cafés ook wel goed.

Val Gardena is niet alleen bekend om outdoor activiteiten maar zeker ook om de verfijnde keuken. Gasten kunnen een fascinerende skitour maken in combinatie met stops bij eetgelegenheden van, en letterlijk op, hoog niveau. De tour begint op de hoogste top bij Ortisei, de Seceda Alp. De eerste stop kan gemaakt worden bij ‘Sofie Hütte’, met de hoogstgelegen wijnkelder in deze regio. Hier genieten gasten van gegrilde garnalen, echte Tiroler spek en sprankelende Arunda rosé. De volgende stop is bij ‘baita Daniel Hütte’, bekend om het gevarieerde aanbod van goed eten en goede wijn uit de regio. Wie trekt heeft in iets zoets maakt een stop bij 'Rifugio Troier Hütte' voor grootmoeders cake met een warme alcoholische specialiteit zoals de ‘Bombardino’.

De skitour gaat verder naar Seceda/Col Raiser, bekend om de langste reuzenslalom van de wereld, de Südtirol Gardenissima. Via de Gardena Ronda Express, de ondergrondse trein tussen de twee skigebieden Seceda en Ciampinoi, bereik je de legendarische Saslong piste waar ieder jaar in december de FIS Worldcup voor mannen wordt gehouden. Op de piste naar Selva bij ‘Baita Saslonch Hütte’, met een groot terras met een adembenemend uitzicht over de vallei, geniet je van heerlijke grill- en pastagerechten. In het volgende skigebied, Dantercepies, heet de eigenaar van ‘Villa Frainela’ zijn gasten welkom met taarten en cakes, ambachtelijk ijs en warme chocolade. Terug via Ciampinoi en via piste nummer 5 bereik je het Piz Sella skigebied waar ‘Rifugio Emilio Comici’ befaamd is om de verse visgerechten met als specialiteit ravioli met gegrilde kreeft. Het Almhotel Col Raiser, op de terugweg naar Ortisei waar de skitour begon, is ideaal voor natuurliefhebbers en enthousiaste skiërs. Het hotel is gelegen op 2000 meter hoogte en is alleen bereikbaar op de ski's of met de kabelbaan. Het restaurant serveert typische streekgerechten en huisgemaakte cakes.

Geen zin om te skiën? Ook in de dalen van Val Gardena vindt men de beste restaurants voor degene die op zoek zijn naar smakelijke, traditionele en verfijnde gerechten.

Consumenten vinden informatie over Val Gardena op www.valgardena.it/nl/


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com