Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Het Conservatorium hotel presenteert 'artist in residence' Jasper Krabbé


Als kick-off van de Art Months 2017 presenteert het Conservatorium hotel haar 'artist in residence'; kunstenaar Jasper Krabbé. De Residence Suite van het hotel is door Krabbé als atelier gebruikt en compleet ingericht met zijn werk. De suite zal van 4 tot en met 11 maart een week lang opengesteld worden voor bezoekers, die zich kunnen melden bij de receptie van het hotel om vervolgens in alle rust zijn kunst te kunnen ervaren. Tevens zijn de werken te koop en zal hij drie werken exposeren in de lobby van het hotel.

“Ik herinner mij de muziek die uit de openstaande ramen ontsnapte van het Conservatorium hotel toen deze nog in gebruik was als muziekschool. Ik stel me de levens voor van bezoekers nu, van over de hele wereld, zakenmannen, muzikanten, popsterren, kunsthandelaars of toeristen en hun verhalen, achter iedere deur van elke kamer een ander verhaal. Het idee van een intieme ontmoeting met kunst vind ik belangrijk.  Om alleen met een schilderij of tekening te kunnen zijn zoals bij verzamelaars, die in vroeger tijden voltooid en pas verworven werk onthulden voor een select gezelschap. Vaak zelfs achter gordijntjes om het te beschermen tegen licht en om exclusiviteit te benadrukken. Mijn werk bestaat uit portretten, odes aan door mij bewonderde muzikanten, kunstenaars, en schrijvers al dan niet vergeten, en uit verhalen, al dan niet bestaande. Flarden die door de geschiedenis zweven en zich vermengen met persoonlijke herinneringen. Verhalen die niet verteld worden als ik ze niet schilder. Voor een week beschouw ik de Residence Suite als een plek waar mijn kunst in stilte een op een kan worden ervaren. Het meest persoonlijke kan hiermee het meest universele worden.” aldus Jasper Krabbé.

Over Jasper Krabbé
Jasper Krabbé is een Nederlandse hedendaagse schilder, gevestigd in Amsterdam die wereldwijd exposeerd. Het werk van Krabbé weerspiegelt vaak herinneringen die op een bijzondere manier zijn weergegeven. Zijn proces van schilderen is niet lineair in de richting van een bepaald doel, het is een sublimatie van herinnerde beelden in een intuïtief proces. Werk van Krabbé is opgenomen in de openbare collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam en in vele particuliere collecties wereldwijd. Onlangs opende hij The Random House in Amsterdam, een plek waar kunst en mode (zijn eigen label Quodnon) samenkomen.

Conservatorium Hotel

Jasper Krabbé Conservatorium hotel 2travel2

HOT

Laatst toegevoegd