Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Chicago Theatre blendChicago is de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois en het bestuurlijk centrum van Cook County. Met een inwoneraantal van 2.836.658 mensen (2007) in de stad en meer dan 9 miljoen in de metropool is Chicago na New York en Los Angeles de grootste stad van de VS.De stad ligt aan de oever van het Michiganmeer, op ongeveer 300 kilometer van Illinois' hoofdstad Springfield. Chicago heeft een oppervlakte van 606 km².

Bezienswaardigheden: Adler Planetarium, Aon Center, Art Institute of Chicago, Chicago Water Tower, Cloud Gate, Field Museum of Natural History, Grant Park, Hilton Chicago, John Hancock Center, Lincoln Park, Magnificent Mile, Millennium Park, Monadnock Building, Museum of Science and Industry, Shedd Aquarium, Six Flags Great America, Willis Tower.

Bijzonderheden

*  Chicago is een van de grootste spoorwegknooppunten ter wereld.
*  De Chicago-rivier is een van de weinige rivieren ter wereld waarvan de stroomrichting kunstmatig is omgedraaid.
*  Chicago's O'Hare International Airport is een van de grootste luchthavens ter wereld
*  Chicago's bijnaam is de "windy city". Vaak wordt het verband met de sterke wind vanaf het Michiganmeer gelegd. Een alternatieve uitleg is echter dat rond het eind van de 19e eeuw de politici uit Chicago zoveel over hun stad opschepten dat buiten Chicago vaak gesteld werd dat mensen uit Chicago overdrijven (Engels: "blow a lot of wind").
*  Chicago heeft zich kandidaat gesteld voor de Olympische Zomerspelen van 2016, maar heeft ze niet toegewezen gekregen.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com