Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

napoleonDe Route Napoléon is een toeristische route in het zuiden van Frankrijk. Ze werd in 1932 geopend en gaat terug op het historische traject dat Napoleon Bonaparte volgde toen hij terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba. De route wordt gemarkeerd met het keizerlijke adelaarsteken. Tot 2006 had de weg het wegnummer N85. Sindsdien bestaat de weg uit afzonderlijk genummerde departementale wegen.

Na de Slag bij Leipzig ging het Eerste Franse Keizerrijk van Napoleon ten onder. Napoleon werd in 1814 verbannen naar Elba, maar al snel ontsnapte hij van het eiland.

Hij ontscheepte op 1 maart 1815 in Golfe-Juan nabij Cannes, in gezelschap van een aantal getrouwen die hem steunden bij het heroveren van zijn keizerstitel. Napoleon reisde via de bergen naar Lyon om zo eventueel verzet van koningsgezinde dorpen in de Rhônevallei te ontlopen. De Route Napoléon is daarom de slingerweg die de Middellandse Zee met Grenoble verbindt, onder meer via Grasse, Digne en Gap.

Tijdens zijn reis groeide de groep sympathisanten alsmaar aan, zodat hij na zes dagen als een volksheld in Parijs aankwam.

Plaatsen langs de route - Van het zuiden naar het noorden:

    Antibes
    Grasse
    Saint-Vallier-de-Thiey
    Castellane
    Digne
    Sisteron
    Gap
    Col Bayard (1,246 m)
    Corps
    La Mure
    Laffrey
    Grenoble

De Honderd Dagen (Frans: Cent-Jours) bestrijkt de periode vanaf Napoleons ontsnapping van Elba en terugkeer naar Frankrijk in februari 1815 tot zijn nederlaag in de Slag bij Waterloo en aftreden als keizer in juni van dat jaar. Deze periode staat ook bekend als de Zevende Coalitieoorlog. De oorlog werd voornamelijk uitgevochten in de Zuidelijke Nederlanden, nu België: Napoleons Waterlooveldtocht, ook wel Belgische Veldtocht genoemd.

Hotels in de Provence-Alpes
Hotels in Alpes de Hautes Provence

Napoleon route op kaart - Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com