Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Route naar Bentveld/Zandvoort via Schoonhoven - de Vlist - Nieuwkoopse Plassen - Lisse en Heemstede.

 

Vooral langs de Vlist is prachtig. De Vlist is een riviertje in de Krimpenerwaard in Zuid-Holland. De Vlist loopt van Schoonhoven naar Haastrecht waar ze uitmondt in de Hollandsche IJssel. Hierbij stroomt ze door Schoonhoven, Bonrepas, Vlist en uiteindelijk Haastrecht. De rivier strekt zich hemelsbreed ongeveer uit over tien kilometer.

De Vlist is een veenrivier en werd vroeger gebruikt als boezem voor de polders rondom het riviertje, er stonden dan ook veel molens voor het verpompen van het water aan de oevers van de rivier. Vroeger werd de Vlist gebruikt voor transport van goederen, met name van Schoonhoven naar Utrecht. Tegenwoordig heeft de rivier vooral een toeristische functie. Met name fietsers en wandelaars gebruiken het gebied voor hun tochten. In de zomer zijn de wegen naast de Vlist vol met motorrijders. De rivier zelf wordt vaak met kano's bevaren, die in Haastrecht kunnen worden gehuurd. In de winter, wanneer de rivier is dichtgevroren, wordt de Twee Provinciëntocht gedeeltelijk over de rivier gereden.

Langs deze rivier (bij Bonrepas) werd Wilhelmina van Pruisen, de vrouw van stadhouder Willem V, op 28 juni 1787 door patriotten uit Gouda tegengehouden en vervolgens naar een boerderij aan de Goejanverwellesluis gebracht.

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com