Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Voor het eerst met Thalys naar Rotterdam en Amsterdam


80 franse kansarme kinderen op vakantie bij Nederlandse gastgezinnen. Op 1 augustus verwelkomde Thalys 80 kinderen aan boord. Zij stappen in Parijs in de Thalys trein en reizen naar Rotterdam en Amsterdam. De kinderen verblijven meer dan twee weken in gastgezinnen in Nederland.

Het initiatief komt tot stand door een samenwerking van Secours Populaire met Thalys. De kinderen zijn vier tot zestien jaar en reizen dit jaar voor het eerst met de trein naar Nederland.

Griet Lissens, directeur Quality & Customer Service Thalys: “We zijn erg blij dat wij het programma van het Franse Secours Populaire kunnen ondersteunen. Thalys draagt haar steentje bij door de treinreis aan te bieden. Kinderen die nog nooit met de trein hebben gereisd, stappen even uit hun dagelijks leven. De kinderen gaan een ander land en een andere cultuur ontdekken.”

Secours Populaire
thalys stationJulien Laupêtre, directeur Secours Populaire: “80 kinderen die in moeilijke omstandigheden leven, gaan dit jaar met de Thalys naar het buitenland. Het is fantastisch ook kansarme kinderen reisplezier en een onbezorgde vakantie te bieden!"

Secours Populaire werkt sinds 1962 samen met de Nederlanse organisatie Kinderhulp. De organisaties zetten zich in voor kinderen die door armoede geen leuke vakantie kunnen beleven.

20 jaar Thalys: 1996 – 2016
Thalys is de rode hogesnelheidstrein tussen Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. Nederlandheeft sinds 2009 een hogesnelheidsverbinding. Thalys verzekert de verbinding Amsterdam-Brussel met haltes in Rotterdam, Schiphol en Antwerpen. Het internationale netwerk van Thalys dat in de loop der jaren ontwikkeld werd, verbindt momenteel Amsterdam met Parijs in 3u16 en met Brussel in 1u49.

Mijlpalen in de geschiedenis
    1996 - oprichting van Thalys: verbinding op de lijn Parijs - Brussel - Amsterdam
    1998 - uitbreiding naar wintersport gebieden in Frankrijk met de ‘Ski-Thalys’
    2000 - oprichting van de Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk
    2004 - Thalys lanceert ‘ticketless’
    2008 - invoering WiFi aan boord van Thalys
    2009 - opening hoge snelheid lijn in België met vermindering in reistijd op de route van en naar Nederland en Duitsland.  Modernisering van de volledige vloot van Thalys
    2010 - tiende heen-en terug naar Frankrijk
    2011 - nieuwe verbindingen naar Duitsland (Düsseldorf, Duisburg en Essen)
    2012 - Thalys app lancering
    2013 - 100 miljoenste reiziger. Drie extra verbindingen tussen Amsterdam en Brussel
    2014 - Nieuwe verbinding naar Lille. In totaal 14 verbindingen tussen Amsterdam en Brussel
    2015 - Thalys wordt de volledige spoorwegonderneming. Deelname aan het initiatief 'wetenschap gebaseerde doelen', richten: vermindering van de CO2-uitstoot met 40 procent in 2020
    2016 - Uitbreiding van het netwerk van de 2016 route naar Dortmund. Voorzieningen voor de gehele trein vloot met nieuwe Wi-Fi systeem: gratis toegang in beide Comfortklassen CF1 en CF2

thalys logo

HOT

Laatst toegevoegd