Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

wenen spaanse rijschoolDe Spaanse Rijschool in Wenen viert in 2015 haar 450-jarige bestaan. Naast een galavoorstelling van de beroemde Lipizzaner paarden vindt op 26 juni 2015 ook het zomerbal „Fête Impériale“ plaats in de Rijschool ter ere van het jubileum.

Met een jubileumuitvoering van de Lipizzaners op de Heldenplatz viert de Spaanse Rijschool in Wenen haar 450ste verjaardag. Op 26 juni 2015 is het beroemde paardendressuur te aanschouwen in de openlucht op het plein bij de presidentiële kanselarij. De kaartverkoop voor de 90 minuten durende voorstelling op 26 juni, de generale repetitie op 25 juni en voorstelling op 27 juni is nu gestart.

Het hoogtepunt van de viering is het Fête Impériale zomerbal op 26 juni in de Rijschool. De Spaanse Rijschool wordt dan voor één nacht omgetoverd in een unieke balzaal. De rijschool, het binnenplein van het Renaissance Stallburg gebouw en de pleinen van de Michaelkerplatz en de Josefplatz worden omgetoverd tot een groot balterrein.

De Spaanse Rijschool in Wenen is de enige instelling ter wereld waar men de klassieke Renaissance manier van paardrijden al 450 jaar lang uitvoert en in stand houdt. Het doel van deze klassieke rijkunst is om de natuurlijke bewegingen van het paard te bestuderen en het voortzetten van dressuurtraining met het hoogste niveau van elegantie. Het resultaat is een ongekende harmonie tussen ruiter en paard en een waar genot om naar te kijken. www.srs.at // www.fete-imperiale.at