Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

wenen balMeer dan 450 bals vinden er elk jaar plaats in Wenen, wat betekent dat er ongeveer 2.000 uur gedanst wordt! Het eerste evenement begint al in november wanneer het Weense Rode Kruis Bal aftrapt, gevolgd door het Hofburg Nieuwjaarsbal.

Het balseizoen loopt door tot aan de viering van carnaval, het hoogtepunt van de Weense bals.

Liefhebbers van bals kunnen hun hart ophalen in Wenen: het balseizoen puilt uit met voorstellingen. Het seizoen start officiëel met het begin van het nieuwe jaar, maar de aftrap was al op 11 november met de inleiding van het carnavalseizoen, waarbij de Weense dansscholen de binnenstad omtoverden tot een openluchtdansvloer. Op 21 november werd er voor het goede doel gedanst op het Rode Kruis Bal in het stadhuis van Wenen. Met de jaarwisseling kan men naar een elegant Nieuwjaarsbal in de Hofburg, de voormalige keizerlijke zetel.

In het nieuwe jaar gaat het balseizoen dan echt van start. Van het Weense Zuckerbäckerbal in de Hofburg (15 januari 2015) gaat het balfeest verder met het Bloemenbal in het Rathaus op 16 januari ter ere van “150 jaar Ringstrasse”. Het weekende daarop (22 januari 2015) is het geliefde Ball der Wiener Philharmoniker in de Musikverein een niet te missen evenement. Het traditionele bal voor homo’s en lesbiennes, het Regenbogenbal in Parkhotel Schönbrunn op 31 januari, wordt opgevolgd door het Kaffeesiederbal in de Hofburg op 6 februari. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk het Operbal in de Weense Staatsoper op 12 februari. Echte die-hards brengen diezelfde dag ook nog een bezoek aan het Rozenbal dat in de Kursalon van Wenen plaatsvindt. Wie een flink uithoudingsvermogen heeft kan de volgende dag door dansen bij het Bonbon Bal in het Konzerthaus.

Hiermee is de Weense bal-kalender nog lang niet compleet want ook het Ärtzebal, Juristenbal en de Johann-Strauß volgen nog. Een overzicht van alle Weense bals is te vinden op www.wien.info