Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Het laatste november 2011 nieuws van het Verkeersbureau Denemarken

ACTIEF & GEZOND
Indoor skiën bij Lalandia op Lolland
Deense visakten via mobieltje te koop
ETEN & DRINKEN
Kopenhagen heeft eigen bier
Kopenhagen viert wereld-fietsfeest
Overdekte markthallen in hartje Kopenhagen
Nu ook wijntoerisme in Denemarken
FESTIVALS & EVENEMENTEN
Tivoli viert Kerst op z’n Russisch
Winterfestival: Wondercool Copenhagen
KIND & GEZIN
Legoland bouwt aan wereldprimeur voor 2012
KUNST & CULTUUR
Museum Louisiana toont oeuvre van kritische Ai Weiwei
Dessert aan het Deense hof als expositie
Werk van Marcel Breuer in Kolding te bewonderen
NATUUR & MILIEU
Dieselauto’s taboe bij grootste Deense taxicentrale
Denemarken vijfde op Lonely Planet-lijst beste bestemmingen 2012
VERVOER & VERBLIJF
Kopenhagen Europa’s populairste cruisehaven
Luxe lounge op Kopenhaagse luchthaven
Hilton Copenhagen Airport beste Deense zakenhotel
 
ACTIEF & GEZOND
In het grote Deense vakantiepark van Lalandia in Rødby op het eiland Lolland (Oost -Denemarken) kunnen gasten nu gebruik maken van een overdekte skibaan. Beginners kunnen hier hun eerste ervaringen met ski’s opdoen in de (kunst)sneeuw, mensen die eerder op de lange latten hebben gestaan kunnen zich voorbereiden op een nieuw seizoen in de bergen.

De skibaan is een nieuw onderdeel van het succesvolle Lalandiaconcept, dat uitgaat van veel actieve mogelijkheden voor vakantiegangers. Als de baan goed wordt ontvangen wordt er waarschijnlijk ook een baan aangelegd in het Lalandiapark bij Legoland in Billund, Zuid-Denemarken.
De skibaan is een soort lopende band met een onderlaag die bestaat uit weefsel waarop een ijslaag is aangebracht. Op het gladde oppervlak glijden ski’s net zo goed als op echte sneeuw. De hellingshoek van de baan en de snelheid van de band kunnen naar behoefte worden aangepast. Een ski-instructeur houdt voortdurend oog op de sportievelingen.
Meer informatie: Lalandia A/S, Lalandia Centret 1, DK-4970 Rødby, tel. +45 5461 0505, en www.lalandia.dk en www.visitdenmark.nl
 

In Denemarken is het sinds kort mogelijk visakten per mobiele telefoon met internet te kopen. Op de website m.fisketegn.dk zijn vergunningen via de gewenste taalversie (Engels, Duits of Deens) eenvoudig te bestellen. Via GPS kan de koper zien of hij of zij in een zone vist waarin dit is toegestaan. Het systeem is geschikt voor gebruikers van zowel iPhone als Android.
Een vergunning voor 365 dagen kost 140 DKK (ca. € 18). Voor zeven dagen is de prijs 100 DKK (ca. € 13.50). Een akte voor één dag komt op 35 DK (ca. € 4.50) Dag- en weekvergunningen kunnen tot 30 dagen vooruit worden afgegeven.
Meer informatie: Ministerie van Voedingswaren, Landbouw en Visserij, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, DK-2100 Kopenhagen Ø, tel. +45 7218 5606, en http://m.fisketegn.dk en www.visitdenmark.nl/vissen
 

Onder de internationale naam ‘COPEN*HAGEN’ heeft de Deense brouwerij Carlsberg een nieuwe biersoort op de markt gebracht die als lifestyle drank een fris alternatief moet bieden tegenover de klassieke pilsjes en andere bieren. Het bier heeft een alcoholpercentage van 4.5 en geen bittere nasmaak. Voor het voorlopig nog alleen in Noord-Europa verkrijgbare bier gebruikt de brouwerij uitsluitend natuurlijke ingrediënten, waaronder tarwemout en rijst.
Volgens de producent smaakt COPEN*HAGEN ‘licht en uitgebalanceerd’, waardoor het een concurrent zou kunnen zijn van witte wijn en sekt en vooral in de smaak zou kunnen vallen van internationaal en grootstedelijk publiek.
In Denemarken is het nieuwe bier verkrijgbaar in bars en restaurants en in de detailhandel. Het is de bedoeling dat de verkoop in andere landen binnenkort volgt.
Meer informatie: Carlsberg Danmark A/S, Vesterfælledvej 100, DK-1799 Kopenhagen V., tel. +45 3327 3327, www.copenhagenbeer.com en/of www.carlsberg.com en www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.visitdenmark.nl/gastronomie
 

FESTIVALS & EVENEMENTEN
Als zich van 19 tot en met 25 september a.s. de wereldtop op wielrengebied in en om Kopenhagen verzamelt voor de strijd om de mondiale titels, zal de Deense hoofdstad veranderen in een paradijs voor fietsliefhebbers. Onder het motto ‘Festdage i Cykelbyen’ (‘Feestdagen in de Fietsstad’) wordt van 17 tot en met 25 september een brede waaier van fietsevenementen in Kopenhagen georganiseerd. Voor het fietsfeest zijn onder meer experts van het jaarlijkse popmuziekfestival van Roskilde ingeschakeld.
In genoemde periode zal de binnenstad praktisch alleen per fiets en openbaar vervoer bereikbaar zijn. Van 19 tot en met 21 september is een deel van de Kopenhaagse binnenstad zelfs afgesloten voor verkeer.
Tot de fietsevenementen die plaatsvinden behoort een fietspolo-toernooi, waarbij toeschouwers gelegenheid krijgen zelf kennis te maken met deze nieuwe tak van sport, een wedstrijd om het Deense kampioenschap voor berijders van transportfietsen en een fietsbazaar. Er is ook een expositie onder de titel ‘Fietsstad van de Toekomst’, waarbij bezoekers ideeën kunnen opdoen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijke vormen van vervoer. Kopenhagen wil in het jaar 2025 Fietshoofdstad van de wereld zijn met een aandeel van 50% voor de fiets in het stadsverkeer.
Meer info: VisitCopenhagenCopenhagen Visitor Centre,Vesterbrogade 4a, DK-1620 Kopenhagen V., tel. +45 7022 2442, www.visitcopenhagen.dk en www.visitdenmark.nl/fietsen en www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.visitdenmark.nl/wkwielrennen
 

 
Sinds kort staan er in hartje Kopenhagen twee overdekte markthallen met plaats voor 120 specialisten op het gebied van voedingswaren – van verse groenten en fruit uit de regio, vlees, vis, kaas en zuivelproducten tot en met delicatessen uit verre landen. De op zuilen rustende hallen staan op Israels Plads, een populair plein vlakbij de bekende winkel-wandelstraat Strøget en op 100 meter van station Nørreport, en vormen een voortzetting van een oude traditie. Van 1889 tot 1958 werd hier een weekmarkt gehouden, later gevolgd door een curiosamarkt. Het plein heette vroeger Grønttorvet (Groenmarkt), een naam die in 1968, 25 jaar na het begin van de jodenvervolgingen in Denemarken, werd veranderd in Israels Plads.
De nieuwe markthallen hebben vanaf de opening een grote toestroom van publiek gekend. Zij zullen als een soort provisiekamer voor de Kopenhagenaren gaan functioneren, zo is de verwachting. De hallen met hun dagelijkse aanvoer van verse waar passen uitstekend bij de grote culinaire belangstelling voor Denemarken en de New Nordic Kitchen die de laatste jaren heerst en onder meer heeft geleid tot een stevig aantal sterrenrestaurants. Ook de benoeming van restaurant Noma tot beste restaurant ter wereld zorgt voor een groeiende interesse voor hoogwaardige verse producten. De hallen, die het hele jaar open zijn, zullen vrijwel zeker ook een populaire plek worden voor bezoekers van de stad, die hier een goed overzicht vinden van het aanbod verse waren dat in Kopenhagen beschikbaar is. Dagelijks komen rond 100.000 mensen langs Israels Plads.
Meer informatie: TorvehallerneKBH, Frederiksborggade 21, DK-1360 Kopenhagen K., tel. +45 7010 6070, en www.torvehallernekbh.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.visitdenmark.nl/gastronomie en www.visitdenmark.nl/noma
 
Denemarken is sinds kort een officieel wijnland. Onlangs is de Dyrehøj Vingaard op het schiereiland Røsnæs ten noorden van Kalundborg op het eiland Seeland op de lijst van te bezoeken wijnbestemmingen in Denemarken geplaatst. Wijnboer Tom Christensen is met 19.000 wijnstokken op een oppervlak van 5.5 hectare de grootste producent van wijn in het land en wil bezoekers graag zijn bedrijf laten zien en zijn producten laten proeven.

Dyrehøj Vingaard plaatste de eerste wijnstokken in 2008 en heeft zich ontwikkeld tot een stabiel bedrijf dat wijnen van uitstekende kwaliteit aanbiedt. Het doel is om over enkele jaren 60.000 flessen wijn per jaar op de markt te brengen. Het bedrijf heeft de Duitse vinoloog Stefan Laible in vaste dienst. De druiven bij Dyrehøj Vingaard komen van dertien verschillende rode wijnsoorten, zes witte wijnsoorten en negen soorten zogenaamde tafeldruiven.
Het bedrijf werkt samen met de Kalundborg Golfclub, die over een 18 holes baan beschikt. Samen brengen ze dagprogramma’s uit.
Meer informatie: Dyrehøj Vingaard, Røsnæsvej 254, DK-4400 Kalundborg, tel. +45 2843 5891, en www.dyrehoj-vingaard.dk en www.visitdenmark.nl/gastronomie
 

Het bekende Deense gezinspark Tivoli in het centrum van Kopenhagen is voor de Kerst dit jaar helemaal in Russische sferen. Op een oppervlak van ongeveer 2.000 vierkante meter vinden de bezoekers van het evenement Jul i Tivoli (‘Kerst in Tivoli’) ditmaal een Russische stad in miniatuurformaat met talrijke kraampjes in Russische sfeer. Centraal staat een 21 meter hoge uitgave van de Wassilikathedraal uit Moskou – inclusief uientoren en klokkenspel. Balalajkaklanken en duizenden ijskristallen zorgen voor een Oost-Europese sfeer. Er rijdt ook een miniatuuruitgave van de Transsiberië Express door typisch Russische landschappen met kerstkabouters en engelenkoortjes. Nieuw is dit jaar ook dat de Deense kerstman, helemaal passend bij de nieuwe aanpak, door het in het blauw geklede Vadertje Vorst wordt vervangen.
Bezoekers hoeven overigens niet helemaal af te zien van de Deense kerstklassiekers. Er staat een honderd procent Deense kerstboom te pronken, de tienduizenden lichtjes van het park flonkeren en overal geurt het naar gebrande amandelen en Gløgg, de Deense versie van Glühwein.
Kerst in Tivoli, met de befaamde Kerstmarkt, kan worden bezocht van 11 november tot en met 30 december a.s. Het festijn wordt besloten met een daverend vuurwerk.
Meer informatie: Tivoli A/S, Vesterbrogade 3, DK-1630 Kopenhagen V., tel. +45 3315 1001, www.tivoli.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.visitdenmark.nl/kerst

Voor de tweede keer maakt de Deense hoofdstad Kopenhagen zich op voor het winterfestival Wondercool Copenhagen. Het zal in de hele maand februari weer voor meer dan honderd spetterende en ‘warme’ evenementen zorgen op cultureel, culinair en muzikaal gebied.
Het festijn is een mix van oude en nieuwe concepten. In Wondercool werken zeven organisaties samen: het Copenhagen Jazz Festival, het Copenhagen Fashion Festival, het Danish Design Center, het Danish Architecture Centre, Copenhagen Cooking (winter editie), het Copenhagen Art Festival en het Frost Festival (rockfestijn). Alle deelnemende partijen zullen zowel zelfstandige als gezamenlijke evenementen organiseren, allen bedoeld om zowel bezoekers als inwoners van de Deense hoofdstad in deze winterperiode unieke en verrassende programma’s te bieden. De evenementen zullen vaak op bijzondere plaatsen in en om Kopenhagen plaatsvinden. Het volledige programma van het Kopenhaagse winterfestival wordt in december a.s. bekendgemaakt.
Meer informatie: Copenhagen Visitor Centre, Vesterbrogade 4A, DK-1620 Kopenhagen V., tel. +45 7022 2442, www.visitcopenhagen.com/wondercool-copenhagen en www.visitdenmark.nl/kopenhagen
 

KIND & GEZIN
Het familiepark Legoland in Billund, Zuid-Denemarken, bouwt aan een wereldprimeur voor 2012. Het is Polar Land, een nieuw gebied in het park, waar als belangrijkste attractie een achtbaan komt (de Polar X-plorer) waarin de bezoekers een vrije val van vijf meter maken en zo spectaculair uitkomen bij een terrein in arctische sfeer met levende pinguïns.
De achtbaan bereikt een hoogte van 20 meter en een topsnelheid van 65 km/u en voert onder meer door een ijswaterval en een bergwand. Aan het einde van de rit breekt de Polar X-plorer door een ijswand en stort omlaag. Daarna wordt de snelheid sterk afgeremd om de gasten de gelegenheid te geven van de pinguïns om hen heen te genieten. Het gaat om vijftien zogenaamde Gentoo pinguïns, die een verblijf in een speciaal voor hen ingerichte natuurlijke omgeving krijgen. De dieren zullen regelmatig worden gecontroleerd door een ervaren bioloog. Naast het pinguïnverblijf komt een nieuw restaurant, waarin de gasten uitzicht hebben op de dieren zonder deze te storen.
Met de aanleg van het 12.500 vierkante meter grote Polar Land is een investering gemoeid van rond 75 miljoen DKK (ongeveer 10 miljoen Euro), de grootste in de geschiedenis van het in 1968 geopende gezinspark. Met de nieuwe superattractie wil de directie de positie van het zogeheten Legoland Billund Resort verder versterken. Dit is de bundeling van het familiepark Legoland, hotel Legoland, het vakantiepark Lalandia en het safaripark Givskud Zoo. De Resort Pas van Legoland geeft recht op toegang tot alle attracties in de verschillende locaties.
Het familiepark Legoland opent op31 maart a.s. haar deuren voor het nieuwe seizoen. De nieuwe attractie zal naar verwachting in mei openen.
Meer informatie: www.legoland.dk en www.visitdenmark.nl/legoland en www.visitdenmark.nl/legolandresort

 
KUNST & CULTUUR
Het Deense museum voor moderne kunst Louisiana in Humlebæk, iets ten noorden van Kopenhagen, zal als eerste in Noord-Europa vanaf 18 november a.s. een expositie wijden aan het oeuvre van de kritische kunstenaar Ai Weiwei (1957) uit China. Middelpunt van de tentoonstelling zijn vier grote werkstukken van deze zogenaamde conceptkunstenaar, beeldhouwer, filmer en architect die dit jaar wegens activiteiten op het gebied van de mensenrechten bijna drie maanden in zijn geboorteland in een isolatiecel zat. Het gaat om Forever (2003), Fountain of Light (2007), Trees (2009-2010) en Rocks (2009-2010). In het museum worden ook enkele van zijn films vertoond.
In al zijn werk combineert Ai Weiwei traditionele Chinese materialen en handnijverheidskunst met moderne, industriële technologie. Altijd draait het in zijn kunstuitingen om het respect voor het individu en de voorwaarden waaronder mensen leven.
De tentoonstelling van het werk van Ai Weiwei, die ook bekend is geworden door zijn opvallende ontwerp voor het Olympisch Stadion in Peking voor de Olympische Zomerspelen van 2008 (‘het Vogelnest’), is in Humlebæk te zien tot en met 12 februari 2012.
Meer informatie: Louisiana Museum for moderne Kunst, Gammel Strandvej 13, DK-3050 Humlebæk, tel. +45 4919 0719, www.louisiana.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen
 

Een bijzondere expositie in kasteel Christiansborg in Kopenhagen (de zetel van het Deense parlement) toont een opmerkelijk stuk cultuur-historie: het uit 350 delen bestaande exclusieve dessertservies van de Deense koning Frederik VI, dat deze in 1835 liet vervaardigen door de Koninklijke Porselein Fabriek (nu Royal Copenhagen) en tegenwoordig door koningin Margrethe II wordt gebruikt met Nieuwjaar. Het wordt door experts vergeleken met de beroemde Deense serviezen van Flora Danica, die gelden als de duurste ter wereld.
Alle fraai gevormde en vaak uitbundig gedecoreerde stukken zijn te zien met verfijnde desserts en rijke en gevarieerde bloemenversieringen in de fraaie koninklijke vertrekken van het kasteel. De bijzondere sfeer wordt versterkt door stemmige achtergrondmuziek. Een extra attractie is dat bezoekers een van de koninklijke desserts kunnen proeven.
De tentoonstelling ‘Dessert på Slottet’ in Christiansborg Slot – midden in de Deense hoofdstad – duurt tot en met 11 december a.s. en is dagelijks te bezoeken van 10-17 uur (op woensdagen tot 20 uur). De entree bedraagt 70 DKK (ongeveer € 9), kinderen van 7 t/m 14 ongeveer € 4.50.
Meer informatie: www.christiansborgslot.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen
 

In het museum voor moderne kunst Trapholt in de Deense stad Kolding in Jutland is tot 8 januari a.s. een boeiende expositie te bewonderen gewijd aan de Hongaars-Amerikaanse architect en ontwerper Marcel Breuer, die dertig jaar geleden op 79-jarige leeftijd in New York stierf. Hij was volgens veel kenners één van de interessantste en belangrijkste ontwerpers van de 20e eeuw.
Breuer wordt o.a. beschouwd als de uitvinder van stoelen gemaakt met stalen buizen – een idee dat hij kreeg bij het zien van een fiets. Hij maakte ook veel stoelen van aluminium en van massief en gelamineerd hout. Na zijn studie in Wenen sloot hij zich aan bij de beweging van Bauhaus in Duitsland. Meubels die hij in de jaren twintig ontwierp hadden verwantschap met het werk van Gerrit Rietveld. Breuer ontwierp o.a. het gebouw van de Bijenkorf in Rotterdam en de Amerikaanse ambassade in Den Haag.
De expositie in Trapholt toont een breed overzicht van de door hem ontworpen stoelen en van zijn werk als architect, waarbij hij samenwerkte met zijn beroemde Duitse collega Walter Gropius, de stichter van de Bauhaus School.
Meer informatie: Museum Trapholt, Æblehaven 23, DK-6000 Kolding, tel. +45 7630 0530, en www.trapholt.dk en www.visitdenmark.nl

 
NATUUR & MILIEU
De grootste taxicentrale van Denemarken, Taxa4x35 in Kopenhagen, gaat alle dieselauto’s afstoten en zal vanaf het jaar 2020 uitsluitend elektrisch voortgedreven voertuigen gebruiken. Het bedrijf krijgt bij de operatie steun van het Deense ministerie van Energie.
Vanaf april 2012 zullen de eerste dertig elektrische taxi’s door de straten van de Deense hoofdstad rijden. In de komende jaren wordt onderzocht aan welke technische voorwaarden moet worden voldaan om de elektrische voertuigen 24 uur per dag te kunnen inzetten. Voor de eerste testmaanden worden modellen van Nissan Leaf en Renault Fluence gereed gemaakt.
Het initiatief van Taxa4x35 draagt bij aan het doel van Kopenhagen om in 2025 ’s werelds eerst CO2 neutrale stad te worden. Eerder werd de Deense hoofdstad al uitgeroepen tot Europa’s groenste grote stad door de Siemens Green City Index.
Meer informatie: Energistyrelsen, Amaliegade 44, DK-1256 Kopenhagen K., tel. +45 3392 6700, www.ens.dk en www.danmark.betterplace.com en www.taxa4x35.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.visitcopenhagen.com/green
 

VERVOER & VERBLIJF
Een panel van reisexperts van Lonely Planet heeft Denemarken een hoge plaats gegeven op de ranglijst van beste bestemmingen voor het jaar 2012. Het panel waardeerde Denemarken op de top-10 lijst als nummer 5 van de wereld en gaf een zeer positief oordeel over het land als reisbestemming. De experts van de veelgeprezen internationale producent van reisgidsen en tv-reisprogramma’s wogen bij hun eindoordeel adviezen en ideeën mee van collega’s bij het bedrijf en van de grote internationale schare van volgers.
Denemarken staat op de eindlijst van tien van Lonely Planet’s ‘Best in Travel’ na (in deze volgorde) Oeganda, Myanmar (Birma), Oekraïne en Jordanië en vóór Bhutan, Cuba, Nieuw-Caledonië, Taiwan en Zwitserland. Lonely Planet is van oorsprong een Australisch bedrijf, maar is in 2007 overgenomen door het Britse BBC Worldwide. Het bedrijf brengt elk jaar circa 6 miljoen reisgidsen in verschillende talen op de markt en produceert met regelmaat televisieseries over reizen.
De zeer eervolle plaats op de lijst dankt Denemarken onder meer aan de in het land voorkomende hoge levenskwaliteit, de plezierige, ontspannen en stijlvolle leefomgeving en de inzet voor een betere wereld. Lonely Planet looft onder andere de inzet van de Denen op het gebied van groene technologie en van internationale hulpprogramma’s. De reisexperts loven ook het algemeen heersende gevoel van ‘hygge’ (gezelligheid) in Denemarken en prijzen het land voor de manier waarop het de fiets als verkeersmiddel in het dagelijks leven heeft geïntegreerd. Loney Planet wijst op de 10.000 kilometer aan fietsroutes in het land en op de ongeveer 4 miljoen fietsen die het telt. Juist de fiets is een voortreffelijk middel om het pittoreske Deense landschap te leren kennen en te genieten van de architectonische verrukkingen die Denemarken kent, aldus het oordeel van het panel.
Meer informatie: www.lonelyplanet.com en www.visitdenmark.nl en www.visitdenmark.nl/fietsen
 
De goede naam van Kopenhagen als internationale cruisehaven is dezer dagen onderstreept door twee fraaie onderscheidingen die aan de Deense hoofdstad werden gegeven. Voor de vierde keer op rij werd Kopenhagen door de internationale reisbranche in het kader van de World Travel Awards de titel Europe’s Leading Cruise Port toegekend. Daarmee positioneert de stad zich duidelijk vóór steden als Barcelona, Lissabon en Amsterdam. Op de grote internationale conferentie Seatrade Europe 2011 kreeg de stad ook nog eens de eretitel Destination of the Year.

Dit cruiseseizoen heeft Kopenhagen enkele records opgeleverd. In totaal deden 370 internationale cruiseschepen de terminals van de stad aan. Daardoor kwamen 770.000 cruisegasten aan wal, waar zij onder meer bezoeken brachten aan het park Tivoli en het beeldje van de Kleine Zeemeermin. Dit aantal is een nieuw record. Het aantal cruiseschepen dat Kopenhagen tussen 2005 en 2010 aanmeerde steeg in totaal met 30 procent en het aantal passagiers met 80 procent. Volgens de organisatie Cruise Copenhagen Network zijn de bezoekers goed voor een omzet van omgerekend 140 miljoen Euro.
In de Nordhavn van Kopenhagen wordt gewerkt aan een gloednieuwe cruiseterminal. Deze moet voor het begin van het seizoen 2013 gereed zijn.
Meer informatie: Cruise Copenhagen Network, p/a Wonderful Copenhagen, Nørregade 7b, DK-1165 Kopenhagen K., tel. +45 3325 7400, www.cruisecopenhagen.com en www.byoghavn.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen

De internationale luchthaven van Kopenhagen beschikt sinds kort over een nieuwe, zeer luxe lounge, waar passagiers tegen betaling van een bedrag van 169 DKK (€ 22.50) in de sfeer van een comfortabel Kopenhaags herenhuis hun tijd kunnen doorbrengen. Met de lounge, CPH Apartment genaamd, wil de luchthaven vooral zakenreizigers en andere frequente luchtreizigers meer service bieden.
De ruimten in CPH Apartment zijn volledig ingericht in klassieke Scandinavische woonstijl. Ze zijn toegankelijk voor alle reizigers, ongeacht de maatschappij waarmee en de klasse waarin zij vliegen. Er is een toegangspas nodig tegen betaling van het bovengenoemde bedrag. Een aantal passagiers dat first- of business class biljetten heeft kan via de maatschappij waarmee zij reizen vrije toegang krijgen.
De pas geeft o.a. recht op gratis wijn en andere alcoholische waar, warme en koude dranken, vers fruit, lichte maaltijden, snacks, internationale kranten en tijdschriften, gebruik van computers en wifi, printers en oplaadpunten. In de lounge is een aparte eetkamer, een keuken, een zitkamer en een bibliotheek. Er is voor zakenreizigers een kleine vergaderruimte.
De speciale lounge is het hele jaar op alle dagen geopend van 05.30 tot 20.00 uur.
Meer informatie: www.cph.dk/lounge en www.visitcopenhagen.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen
 

Voor de derde keer op rij is het Hilton Copenhagen Airport hotel door het toonaangevende Britse blad Business Destinations gekozen tot het beste zakenhotel van Denemarken. Het blad bepaalt elk jaar de rangorde van de zakenhotels met hulp van lezers, de reisbranche en zakenreizigers uit de hele wereld.
Hilton Copenhagen Airport ging in 2001 als eerste Hilton open in Denemarken. Door de ligging vlakbij de internationale luchthaven van de Deense hoofdstad en de snelle verbinding naar de binnenstad van Kopenhagen (12 minuten per metro) is het zeer gemakkelijk bereikbaar. De 29 conferentie- en vergaderruimten van het hotel bieden plaats aan in totaal 450 personen. Klanten kunnen er bovendien beschikken over twee speciale zakencentra met de modernste IT- en video-apparatuur.
Hotel FOX en Copenhagen Marriott Hotel in Kopenhagen zijn benoemd tot respectievelijk Denmark’s Leading Boutique Hotel en Denmark’s Leading Hotel.
Meer informatie: Hilton Copenhagen Airport, Ellehammersvej 20,DK-2770 Kopenhagen-Kastrup, tel. +45 32 501 501, fax +45 32 528 528, www.hilton.com en www.worldtravelawards.com en www.visitdenmark.nl/kopenhagen
 
 
Huizen huren bij Belvilla