Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Het jaarlijkse Italiaanse wielerspektakel, de Giro d’Italia, start in 2012 voor de allereerste keer in Denemarken, dat zich de laatste tijd steeds meer als een wielernatie heeft ontwikkeld.

De eerst drie etappes van de wedstrijd worden geheel op Deense bodem gereden. De Italiaanse ronde begint op zaterdag 5 mei a.s. met een individuele tijdrit van 8.7 kilometer. Start en finish zijn in de stad Herning, Midden-Jutland, de geboorteplaats van wieleridool Bjarne Riis, de enige Deen die ooit de Tour de France won. Ook de tweede etappe, een rit van 206 kilometer, heeft Herning als begin- en eindpunt. De derde etappe, een rit over 190 kilometer, heeft de stad Horsens, aan de oostkust van Jutland als start en finish. Na een rustdag op de vierde dag gaat de Giro dan verder op Italiaanse bodem.


De Deense steden Herning en Horsens maken zich nu al op voor spetterende sportieve en culturele evenementen rondom het grote internationale wielerfestijn. De voorstelling van de ploegen is op vrijdag 4 mei a.s. in het centrum van Herning. De stad heeft een grote naam in de Deense wielersport, vooral door de successen van Bjarne Riis, die de bijnaam ‘de adelaar van Herning’ heeft. Op zaterdag 5 mei wordt in en om Herning ook een Giro d’Italia voor amateurs gehouden. Er zijn parcoursen van 12, 65 en 130 kilometer. Er is een speciaal parcours voor kinderen onder de 12 jaar. Ook in Horsens is de wielersport al jaren populair. Beide steden liggen in een prachtig landschap met veel pittige heuvels.


De steden Herning en Horsens zijn slechts 70 kilometer van elkaar verwijderd en liggen op ongeveer een uur rijden van de internationale luchthaven Billund, die in een uur te bereiken is vanaf luchthaven Schiphol. In en rond beide steden zijn veel uitstekende overnachtingsmogelijkheden en eetgelegenheden.


Meer informatie: VisitHerning, Østergade 21, DK-7400 Herning, tel. +45 9627 2222, en www.conventionbureauet.dk en www.giroindenmark.com en www.visitdenmark.nl/giro en www.visitdenmark.nl/fietsen