Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

naaktstrandEen overzicht van naaktstranden in Griekenland op kaart - Google Maps.
In heel Griekenland is naturisme officieel slechts toegestaan op enkele goedgekeurde plaatsen. Het wordt echter oogluikend toegestaan op meerdere plaatsen.

Dit zijn meestal rustige, afgelegen plekken, zoals strandjes en baaien. Deze situatie kan plotseling veranderen met het verschijnen van een nieuwe taverna aan een strand, waarna snel een bordje "Geen Naakt" verschijnt. Ook kan het gebeuren dat naturisme niet is toegestaan in de weekenden of in juli en augustus, wanneer de Grieken zelf naar het strand gaan.

Op de Cycladen is het goed naturistisch recreƫren, vooral buiten het hoogseizoen. Leuke eilanden zijn Paros (wat groter) en Amorgos en Donousa (kleinere eilanden). Ook een aanrader is Antiparos. Dat eiland ligt nagenoeg tegen Paros aan en heeft een gezellig naaktstrand. Vanaf Paros varen er de hele dag veerbootjes af en aan. Zo'n tochtje duurt een minuut of 10. We noemen hier maar 3 eilanden van de cycladen, maar op alle Cycladen-eilanden zijn naaktstranden te vinden. Grote stranden zijn er b.v. ook op Tinos en Andros. Als je van naturisme en feesten houdt, zijn Mykonos en Ios aanraders.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com