Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Archeologen uit Berlijn hebben in Peru restanten gevonden van een 5.500 jaar oud gebouw. Het gaat om het oudste dat ooit in het Zuid-Amerikaanse land aangetroffen werd.

Het ronde complex Sechin Bajo bevindt zich in Casma-Tal, in de provincie Ancash, zowat 300 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lima, zegt hoofdarcheoloog Peter Fuchs van het Latijns-Amerikaans Instituut van de Vrije Universiteit Berlijn.

Koolstofmethode
Met de koolstofmethode kwamen de archeologen tot de vaststelling dat de stad rond 3.500 voor Christus is gebouwd. In 1.600 voor Christus zou een tweede stuk zijn toegevoegd.

"De mensen die hier hebben gebouwd, bezaten al architectonische kennis en kunde", aldus Fuch. "Dat zien we duidelijk aan de manier waarop ze de bouwmaterialen gebruikt hebben".

Degollador
Het gebouw is opgetrokken in de natuursteen van de nabijgelegen bergen. Het stuk dat er later is bijgezet, heeft vier grote tuinen met afgeronde hoeken. In een van de wanden is het bekende motief van de Degollador (scherpschutter) te zien. Tot nu toe gingen wetenschappers er van uit dat het motief - een "katmens" die in zijn rechterhand een mes en in zijn linkse een slang vasthoudt - uit een latere periode stamde.