Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

wowVAN DE GRACHTEN NAAR DE LAGOONS. In Amsterdam is het jaarlijkse gay-feestje alweer voorbij, maar in Reykjavik staat het volgende LGTB festival alweer op het programma. Van donderdag 3 tot en met zondag 6 september staat de stad volledig in het teken van ‘Bears on Ice’. Ook op andere plekken in IJsland is het feesten geblazen, met tours, activiteiten en uiteraard heel veel baarden.

Het is alweer de tiende editie van dit LGTB evenement, dat het land vier dagen roze kleurt. Special guests dit jaar zijn de bebaarde rapper Big Dipper – een bear in hart en nieren – en de eveneens Amerikaanse DJ Dramatic. Wie maar wat graag ook in de lagoons wilt springen, brengt het best eerst even een bezoekje aan WOW Air. De eerste en enige low cost airline van IJsland vliegt je snel en voordelig naar Reykjavik, rechtstreeks vanaf Amsterdam.

Trotse bears
Trots op jezelf, wie je ook bent en van wie je ook houdt. Dat is waar het bij Bears on Ice om draait. Om deel te nemen hoef je geen baard te hebben. Het is een sociaal evenementen voor mannen met baarden EN hun vrienden. Het festival werd in 2005 gelanceerd door Frosti Jonsson en was daarmee het eerste LGTB-evenement van IJsland. Tien jaar later is het nog steeds een hit. Op het programma staat – naast elke nacht feestjes in de coolste nightspots van Reykjavik – de Golden Circle Tour met bezoekjes aan nationaal park Thingvellir, de natuurlijke bronnen bij Geysir en gouden waterval Gullfoss. Een fijne dip in de Blue Lagoon hoort er natuurlijk ook bij, evenals de inmiddels traditionele groepsbrunch om het lange weekend af te sluiten. Het hele evenement wordt georganiseerd en gerund door vrijwilligers en is één van de grootste LGTB-feesten van het land.

Meest noordelijke gay-feestje
Waar kun je beter een gay feestje vieren dan in een land met een lesbische premier? Dat bedoel ik! IJsland is in veel opzichten opzienbarend: het maanlandschap, de vulkanen, de geisers – en de openheid en tolerantie met betrekking tot de LGBT community. In IJsland doen ze niet moeilijk over geaardheid en zo hoort het ook. WOW Air is al vanaf de oprichting in 2011 trots supporter van de LGTB community en ook daarom dé airline om naar Bears on Ice te komen. Wie het meest noordelijke gay-feestje niet wil missen, doet er dus goed aan snel te boeken! Meer informatie over het festival en het volledige programma zijn te vinden op www.bearsonice.org.

Over WOW air
WOW air is de enige low-cost airline van IJsland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door IJslandse ondernemer Skúli Mogensen. De maatschappij vliegt vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik naar 20 bestemmingen binnen Europa en de Verenigde Staten. Vanaf 1 juni 2015 vliegt WOW air, het hele jaar door, naar de luchthaven Schiphol. Momenteel werken er 200 mensen en bestaat de vloot uit twee gloed nieuwe Airbus A321’s, drie Airbus A320’s en één Airbus A319-100. De paarse luchtvaartmaatschappij is ontzettend punctueel, met 92% op tijd arriverende vluchten in 2014. WOW air biedt de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach. De maatschappij groeit snel: in 2014 vlogen 90.000 reizigers met WOW air. Dit jaar verwachten ze meer dan 450.000 passagiers te verwelkomen en volgend jaar is de schatting ongeveer 800.000. WOW air wil nu en in de toekomst de goedkoopste en gezelligste vluchten van en naar IJsland aanbieden.

Reykjavík - IJsland (236 accommodaties)

HOT

Laatst toegevoegd