Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

91% van de Nederlanders is van plan om in 2017 op vakantie te gaan.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de onafhankelijke reiszoekmachine momondo.nl. 39% van deze Nederlandse vakantiegangers heeft plannen om de vakantie aan het strand door te brengen. Slechts 9% zegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan en de vrije dagen thuis door te brengen.

Zon, zee en strand blijken voor zowel mannen als vrouwen de perfecte combinatie om er even tussenuit te knijpen voor een heerlijk, ontspannen vakantie. Maar Nederlanders vinden ontspanning niet enkel op het strand, een groot deel brengt de vakantie ook graag door in de stad. Met 32% zijn stedentrips, voor zowel jong als oud, ook razend populair. Opvallend is dat skivakanties voornamelijk in trek zijn bij mannen tussen de 18-22 jaar. Bijna een op de vier geeft aan op wintersport te gaan. Met 5% is interrailen de minst populaire vakantie uit de test.


Ik ga op vakantie en…
Wie neem ik mee? 60% van de Nederlanders trekt er het liefst met zijn/haar partner op uit. Met name vrouwen geven hier de voorkeur aan: 65%, tegenover 56% van de mannen. Vooral in de leeftijdscategorie 36-55 jaar wordt hier erg veel waarde aan gehecht. Men viert ook graag vakantie met zijn/haar kinderen en/of vrienden. Schoonouders zijn nog steeds niet populair, slechts 3% geeft aan graag met de ouders van zijn/haar partner op stap te gaan.

Gemiddeld geven we 1000 tot 2000 euro uit
Gemiddeld wordt verwacht dat er komende zomervakantie tussen de €1001- €2000 zal worden uitgegeven. 3% van de respondenten geeft aan meer dan €10.000 te besteden aan de vakantie. Bijna de helft van de Nederlanders spaart om op vakantie te gaan. Ook spaart een flink aantal Nederlanders samen met vrienden of familie in een vakantiepotje om op reis te gaan.

“Geconstateerd kan worden dat reizen belangrijk blijft. Met name mannen willen hier niet op besparen. Het zijn ook voornamelijk mannen die samen met een vriendgroep geld apart zetten om eropuit te gaan,“ zegt Sasha Wood, woordvoerder momondo.nl.

HOT

Laatst toegevoegd