Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Mont St Michelbooking 249x70 en logoDe 103de editie van de Ronde van Frankrijk zal van 2 tot en met 24 juli 2016 worden verreden. De Tour zal van start gaan in het departement Manche, vanaf het schiereiland Mont-Saint-Michel en traditiegetrouw eindigen in Parijs. Op 9 december 2014 werden de eerste wedstrijddetails bekendgemaakt. De ronde start niet met een proloog maar met een rit in lijn naar Utah Beach aan de Normandische kust. De tweede etappe voert van Saint-Lô naar Cherbourg-Octeville. De finish ligt daar op de top van de Côte de La Glacerie.

tour de france 2016 smallbooking 214x60 en logoIn Parijs is op 20 oktober het parcours van de 103e editie van de Tour de France voorgesteld. De Tour start op 2 juli aan de Mont-Saint-Michel met een rit in lijn. 3519 kilometer later wordt de winnaar gekroond op de Champs-Elysées. Onderweg krijgen de renners negen bergetappes, met vier aankomsten bergop, twee tijdritten, negen relatief vlakke ritten en één heuvelachtige etappe voorgeschoteld. In tegenstelling tot eerdere geruchten passeert de Tour niet in de Vogezen, wel worden vier landen aangedaan: Spanje, Andorra, Zwitserland en uiteraard ook Frankrijk. Le Mont Ventoux wordt dé vedette van de Tour 2016. Le Géant de Provenceis er op quatorze juillet voor het eerst sinds de editie van 2013 weer bij. Klik op de lijn voor info over de etappe...

tour de france 2016 smallbooking 214x60 en logoIn Parijs is op 20 oktober het parcours van de 103e editie van de Tour de France voorgesteld. De Tour start op 2 juli aan de Mont-Saint-Michel met een rit in lijn. 3519 kilometer later wordt de winnaar gekroond op de Champs-Elysées. Onderweg krijgen de renners negen bergetappes, met vier aankomsten bergop, twee tijdritten, negen relatief vlakke ritten en één heuvelachtige etappe voorgeschoteld. In tegenstelling tot eerdere geruchten passeert de Tour niet in de Vogezen, wel worden vier landen aangedaan: Spanje, Andorra, Zwitserland en uiteraard ook Frankrijk. Le Mont Ventoux wordt dé vedette van de Tour 2016. Le Géant de Provenceis er op quatorze juillet voor het eerst sinds de editie van 2013 weer bij.

booking 214x60 en logoOp zaterdag 2 juli 2016 start de 103e Ronde van Frankrijk op Mont Saint-Michel, een rotseiland even buiten de Normandische kust, dat via een loopbrug met het vasteland is verbonden. Ook de 2e etappe speelt zich af in de regio, waarna de Tourkaravaan Normandië in etappe 3 verlaat. De Pyreneeën liggen na een week in het parcours en de Mont Ventoux staat op het menu op de Franse nationale feestdag, 14 juli. Het zwaartepunt van de Tour de France volgt in de Alpen, waar de drie slotritten rondom de machtige Mont Blanc worden betwist..

Andere artikelen Tour de France 2017