Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

HongkongDe wijken Sheung Wan, Sai Ying Pun & Kennedy Town in het westen van Hong Kong Island zijn sterk in opkomst. Sheung Wan staat bekend om de hippe bars en winkels en Sai Ying Pun is dé plek voor foodlovers. Kennedy Town is de minst ontwikkelde wijk van de drie, maar is aan een inhaalslag bezig. Dit zijn de hoogtepunten van Upcoming Hong Kong:

Hotels in Hong Kong

1. PMQ
Houd je van oude gebouwen en creatieve winkeltjes? Dan ben je bij PMQ aan het goede adres. In 1889 huisde hier de eerste school met westers onderwijs. Tegenwoordig biedt het plaats aan jonge creatieve ondernemers.

2. Man Mo Temple
De Man Mo Temple uit 1847 wordt veelvuldig gebruikt door de locals om te bidden tot de god van de literatuur (Man) en de god van de oorlog (Mo). Ouders hopen dat dit tot schoolsucces leidt bij hun kinderen. Er komen ook veel studenten bidden.

3. Tramritje
Maak een tramritje in een van de Hongkongse dubbeldekkers. Het beste uitzicht heb je vanaf de bovenste verdieping, kies het voorste of het achterste bankje. Stap bijvoorbeeld op in Catchick Street. Je betaalt je ritje pas bij het uitstappen.

4. Teakha
Bij Teakha wordt elke kop thee met zorg bereid. Naast de thee zoals wij die kennen, waarbij theebladeren in water worden getrokken, staan hier ook diverse soorten thee op de kaart die met melk worden bereid. Probeer bv. de masala chai.

5. Cat Street
Wie nog wat souvenirs voor het thuisfront wil kopen is in Cat Street aan het goede adres. Je vindt hier Chinese sieraden, posters van Mao en allerlei leuke hebbedingen. Onderhandelen over de prijs is noodzakelijk.

+++ 100% Hongkong +++
Deze adressen en meer staan in de nieuwe reisgids 100% Hongkong. Zes wandelroutes leiden je langs highlights én de leukste adressen volgens local Annemarelle van Schayik.

In 2008 vertrok Annemarelle naar Hongkong voor de bachelor Chinese Studies. Door haar studie leerde ze de stad, de taal en de cultuur goed kennen. Met vriendinnen ging ze in de metropool op zoek naar de leukste adressen voor 100%.

Het resultaat: bezienswaardigheden, musea, parken, restaurants, cafés en winkels overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget.


Titel: 100% Hongkong
Auteur: Annemarelle van Schayik
ISBN: 978-90-5767-707-6
Prijs: € 14,95
Verschijnt: 25 september 2015

HOT

Laatst toegevoegd