Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Al 200 kleinschalige reisorganisaties lid van eigen branchevereniging. Al jaren is de trend in toerisme dat steeds meer kleinschalige organisaties vakanties aanbieden en daarmee voldoen aan de behoefte van een groeiende groep reizigers. Sinds vier jaar bestaat er een vereniging voor dit soort reisbedrijven, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. Vandaag heeft de 200ste organisatie zich aangesloten!

‘De leden van de vereniging zijn veelal specialist in een bepaald soort reizen, zoals wandelen of ontmoeten van lokale bevolking’, vertelt bestuurslid Caroline de Greeff. ‘Ook zijn velen gespecialiseerd in een bestemming: een continent, een land of zelfs een regio. Bovendien sluiten ook vakantiehuisverhuurders zich vaker aan. Meestal zijn deze specialisten gestart vanuit hun eigen ervaring en expertise binnen hun niche.’

Nieuwe garantie voor groeiende groep reizigers
Een groeiende groep reizigers zoekt bijzondere reizen, over de  minder gebaande paden, en komt zo steeds vaker uit bij leden van VvKR. Voor deze vakantiegangers willen de bij ons aangesloten organisaties alles goed regelen. Dat betekent dat ze voldoen aan ‘de wet op de reisgarantie’. De VvKR heeft een belangrijke rol gespeeld om een nieuwe garantieregeling te kunnen bieden aan haar leden.

De vereniging is in 2011 opgericht, als alternatief voor ANVR, die onvoldoende ruimte biedt aan ondernemers met kleinschalige reisbedrijven. Ook bestond in die tijd nog nauwelijks een alternatief voor de grootste garantieorganisatie SGR. VvKR is daarom gestart met het ontwikkelen van een Derde-Geldenregeling, een betaalbare garantie voor reizigers en organisaties. Deze is sinds 2012 als STO-reisgarantie van kracht, waarmee ook kleinschalige bedrijven aan de wet kunnen voldoen.

Gevestigde partij met 200 leden
Inmiddels is VvKR uitgegroeid tot een gevestigde partij die goed gevonden wordt door startende ondernemers en kleinschalige organisaties. ‘Dat is zichtbaar aan de snelle groei van afgelopen jaar met
30 nieuwe leden. Inmiddels biedt de vereniging steeds meer voordelen voor de leden en behartigt ze de belangen voor hun kleinschalige reisactiviteiten’, voegt De Greeff ten slotte toe.  

Meer informatie: www.vvkr.nl

HOT

Laatst toegevoegd