madrid 2In één week in Madrid musea en kerken bezoeken, stadswandelingen maken, een uitstap naar Toledo maken, lekker eten en af en toe een terrasje pikken, wie wil dat niet?


Allereerst het Prado.  Je kon echt niet zien of de schilderijen van Jeroen Bosch , die door nederlandse experts als onecht bestempeld waren dit ook daadwerkelijk waren. De 7 hoofdzonden oogden als echte El Bosco ‘s..  Wat een luxe 15 minuten voor de Tuin der Lusten te mogen staan.


madrid 3Wassily Kandinsky in het museum Thyssen-Bornemisza
Beslist een aanrader is een bezoek aan het museum Thyssen-Bornemisza.  Een overweldigende ervaring.  Mooie en indrukwekkende kunst van alle tijden.  Vincent van Gogh, Edgar Degas, Pierre-Auguste Renoir,  Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, ga zo maar door. Het is er allemaal aanwezig.
 

Een ander museum in Madrid wat zeker de moeite waard is te bezoeken is het Museo Sorolla.  Calle General Martinez Campos 37. De schilder Sorolla leefde en werkte begin 1900 in een schitterende Villa in Madrid. Deze villa is in de oorspronkelijke staat gebleven inclusief de schilderijen van Sorolla.
Het is alsof je honderd jaar terug in het leven van Sorolla stapt. 
De kwasten staan nog in zijn atelier. Hij kan zo binnenwandelen.

Madrid is goed voor zijn oudjes. Boven de 65 jaar krijg je in alle musea fikse korting. Het museo Sorolla was voor 65+ gratis.

Wat een heerlijke stad om te verblijven. De inwoners zijn vriendelijk, gezellige drukte op straat.

madrid 6Tot slot nog een foto van een standbeeld van de schrijver Garcia Lorca op de Plaza de Sta Ana , een plein vol gezellige restaurantjes, waar je lekker tapas kunt eten. Het bruist er van levendigheid.   

Hotels in Madrid

Auteur: Frank Pulskens


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com