Glamping is een begrip dat voortkomt uit een combinatie van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Het woord ‘glamping’ staat voor kamperen met luxe en in een bijzondere sfeer, in een apart soort accommodatie zoals een speciale tent. ...

 

Glamping, ofwel glamorous camping, is dé trend op kampeergebied. Glamping staat bijvoorbeeld voor het comfort van een hotel gecombineerd met de natuurlijke omgeving en de vrijheid van een camping. Tijdens je glamping vakantie verblijf je in een compleet ingerichte luxe tent of een sfeervolle luxe stacaravan en kampeer je geheel in stijl, voorzien van alle gemakken.

Geen luchtbedden, matjes, slaapzakken, of campingbedjes meer. Ook niet meer met de toiletrol onder de arm, of uw toilettas en handdoek naar het sanitairgebouw. Want in een glamping accommodatie geniet je van een heerlijk, comfortabel bed en eigen sanitair. Daarnaast is er in de accommodaties ook een keukenblok en koelkast aanwezig. De camping gasstellen kunnen dus ook weer opgeborgen worden! Dat is dus echt glamorous kamperen!

De groep kampeerders (met tent, camper of caravan) groeit. Mensen willen ontsnappen aan hun drukke 24/7-levensstijl en kamperen is daarvoor bij uitstek geschikt. Je ziet dit bevestigd in ‘glamping’: mensen die voorheen een hotelvakantie boekten in een druk toeristenoord. Zij zoeken het nu in een tent of caravan op locatie, maar wel van alle gemakken voorzien.

Glamping internationale trend
Resorts en campings die deze dienst aanbieden zijn gevestigd in alle regio's van de wereld, van Azië tot Afrika, Oceanië en Europa. Gemakken die je van de glamping accommodaties/tenten kunt verwachten zijn, tot twee keer aan toe gefilterd water uit de kraan, toiletartikelen, schoonmaakdiensten, een eigen badkamer, keuken en een woonkamer ingericht met flatscreen en comfortabele loungehoek. Als klap op de vuurpijl bieden sommige glampings zelfs yoga -en massage behandelingen aan.

imageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com