local indiaanLokale Travel - Een van de nieuwste trends in reizen is die van het lokale reizen. Waar in het verfleden reizen altijd zover mogelijk moesten zijn is lokaal reizen weer in.

Het lijkt erop dat de laatste tijd een trend groeit om te reizen binnen de beschikbare middelen in het eigen land, provincie of stad en dorp. Het lokale vervoer is vertrouwd en de lokale bezienswaardigheden die nog steeds niet bezocht zijn kunnen mogelijk een grote culturele rijkdom bieden!
2travel2 Tip: Kijk maar eens rond in je eigen omgeving, provincie of land. Bekijk de natuur eens met andere ogen. hoe ziet de geologie er uit, hoe is de de landbouw georganiserd, welke dieren leven in onze nationale parken en op welke manier is je nationale geschiedenis in het land terug te vinden.

Pinspiration
pinspirationVeel reisinspiratie kan tegenwoordig worden opgedaan door in te loggen op je Pinterest-account en het zoeken naar een bestemming kan beginnen. Pinterest reisinspiratie of 'Pinspiration' opent geheel nieuwe deuren voor potentiƫle reizigers die meer willen weten over de locatie, cultuur, voedsel, of bezienswaardigheden van een bestemming. Ook kun je communiceren met andere reizigers, krijgt tips voor uw specifieke locatie en geniet van de sfeer die de pins weergeven.
2travel2 Tip: Maak een Dream Board op Pinterest met uw ideale reisbestemming met alle tips die u kunt vinden.


River Cruising
Het lijkt erop dat het cruisen op de rivieren steeds populairder wordt !  Dat lijkt een mooie kans voor alnden die wel veel grote rivieren hebben, maar beperkte toegang tot de zeestranden en havens. Riviercruises bieden eigenlijk meer mogelijkheden voor feesten aan boord en in havenplaatsen omdat er meer mogelijkheden zijn om aan te leggen - om zo kennis te maken met lokale gewoonten en gebruiken, gescjiedenis van de plaats en het landschap in de omgeving.
2travel2 Tip: Voor Nederland is het bijvoorbeeld eens interessant om te kijken welke riciercuises er mogelijk zijn op de Rijn en of er ook mogelijkheden zijn om aansluiting te vinden op cruises op de Donau!

Bleisure Travel
bleisureEen van de meest interessante nieuwe reis trends is de opkomst van bleisure. Bleisure is de combinatie van reizen voor de zaak en reizen voor vakantie. Steeds vaker worden er aan de zakelijke reizen vrijetijdselementen gekoppeld - al of niet met de andere familieleden. Op die manier kan op aan aantrekkelijke manier het werken worden gekoppeld aan vrijetijd (leisure).
2travel2 Tip: Het bedrijfsleven en zakelijke reisbureaus kunnen reizen samenstellen die hierop inspelen!

Airbnb & Uber
In het tijdperk van 'sharing' zien we nieuwe reisvormen die mogelijk worden gemaakt door bijvoorbeeld Airbnb en Uber.  In beide gevallen kun je delen in accommodatie en vervoer in een bestemming voor een fractie van de kosten. Niet alleen is het meestal gemakkelijker en goedkoper, maar je kunt ook intensiever deelnemen aan het lokale leven!
2travel2 Tip: Probeer een een sharing rit, ervaar de goedkopere tarieven, ontvang betere lokale adviezen over bezienswaardigheden en restaurants en soms maak je daarbij lokale vrienden!

Travel Apps
best travel appsEr zijn zo veel verschillende reisapps op de markt voor smartphones of tabletsdat het gebruik van reisapps een van de snelst groeiende trends voor 2017 is. Van TripCase tot Google Translate, uw telefoon zorgt voor heel veel reishulp! Nieuwe en verbeterde reizen apps zijn vooral handig als je verdwaald bent en een goede kaart zoekt of coordinaten nodig hebt ( G.P.S).
2travel2 Tip: Zoek uw app store voor de nieuwste en beste reisapps - het aanbod wordt voortdurend uitgebreid en steeds beter, waardoor het reizen zoveel gemakkelijker en zorgelozer wordt!


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com