Een gratis stopover tussen vertrekplaats en plaats van bestemming - ideaal voor een extra vakantie?

Ijsland heeft een sterke groei van het toerisme dankzij de hippe hoofdstad Reykjavik en een landschap en natuur dat door de vulkanische eigenschappen en noordelijke ligging uniek is.

Gratis naar Ijsland?
Een andere reden voor de sterke groei van het toerisme naar Ijsland is de gratis reis er naar toe - althans bijna gratis. Op vluchten tussen Ijsland en Amerika biedt Icelandair stopovers aan die een week lang mogen zijn en dat zonder extra kosten.

Twee vakanties voor de prijs van een?
Deze verlengde stopovers zullen in 2017 gebruikelijker worden. Dat mag eigenlijk niet verrassend zijn, want ze bieden "extra added value" in de vorm van twee vakanties voor de prijs van een.

Sommige luchtvaartmaatschappijen beginnen de trend op te pakken. Air Canada biedt nu een stopover aan van 1 nacht in Toronto, Montreal of Vancouver zonder extra kosten.

Dit is ook vrij gemakkelijk op de weg naar Zuid Amerika. Ik heb vorige week een 5-daagse stopover gemaakt in New York voor maar 30 euro extra. Dat was in het eigen boekingssysteem van Delta. (Nina Mulders)

Zelf boeken?
Uiteraard zijn stopovers een ideale manier om zoveel mogelijk uit je reis te halen, maar het is niet gemakkelijk dat zelf te regelen via de normale boekingssystemen. Mogelijk kunnen de traditionele reisbureaus dan even helpen.
Zelf een hotel boeken is uiteraard wel gemakkelijk

 

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com