Reissites spelen al lang met plannen voor  real-time messaging en automatisch gegenereerde , gepersonaliseerde informatie.

Kunstmatige intelligentie
"Kunstmatige intelligentie wordt langzaam maar zeker een realiteit" wordt wel eens beweerd. Google (met AI-Artificial Intelligence) en Apple (met Siri) werken aan een oplossing die gepresonaliseerde biedt bij het maken van reisplannen en het eventuele boeken. Het zoeken naar reisinformatie en het boeken van bijvoorbeeld tickets kan zomaar veranderen omdat het zoekvenster verdwijnt en Siri ervoor in de plaats komt.. Met kunstmatige intelligentie door middel van voice-activated platforms wordt het zoekgedrag op internet opnieuw ontwikkeld. Ook Expedia heeft plannen voor het ontwikkelen van een AI-platform  voor persoonlijke messaging en hulp.

Siri
Siri is een personal-assistant-toepassing voor het mobiele besturingssysteem iOS.  Siri is sinds oktober 2011 volledig geïntegreerd in iOS 5.  De toepassing gebruikt computationele taalkunde om aanbevelingen te doen en acties uit te voeren waarbij de uitvoering gebeurt door een aantal webservices. Volgens de fabrikant past de toepassing zich aan aan de voorkeuren van de gebruiker en worden de resultaten gepersonaliseerd. De toepassing kan taken uitvoeren zoals het reserveren van een taxi of een tafel in een restaurant.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com