Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

dudok 1924 juni doorsnede 10e ontwerp Witte HullwegDe grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, gaat in september weer van start. Wikimedia Nederland zet deze maand de architect en stedenbouwkundige Willem Dudok (1884-1974) in de schijnwerpers. In samenwerking met Museum Hilversum en het Dudok Architectuur Centrum wordt 19 september de fotografieworkshop ‘Wiki Takes Dudok’ georganiseerd. Deelnemers gaan onder leiding van de professionele fotograaf Hans Peter Föllmi aan de slag om Dudok monumenten in Hilversum op de gevoelige plaat vast te leggen.

 Duizenden deelnemers zullen in de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen uploaden naar Wikimedia Commons, Wikipedia’s database voor foto’s. Daarmee zijn deze foto’s vrij beschikbaar voor iedereen.

Monumenten vastleggen
dudok 1924 juni doorsnede 10e ontwerp Witte HullwegWiki Takes Dudok vindt plaats in het Dudok Architectuur Centrum, in de kelder van het Raadhuis in Hilversum. Hans Peter Föllmi bespreekt foto´s van Dudokmonumenten. Daarna kunnen deelnemers het door Dudok ontworpen Raadhuis fotograferen of Dudok monumenten in de omgeving vastleggen. Hans Peter Föllmi geeft hierbij professionele tips. Na afloop kunnen deelnemers hun foto’s direct uploaden naar Wikimedia Commons.

Grootste fotowedstrijd
Ook deelnemers aan de workshop Wiki Takes Dudok maken kans op een prijs voor de ‘beste Dudok foto’. Bovendien doen foto’s van Dudok monumenten die in de maand september via het Wiki Loves Monuments wedstrijdformulier worden geüpload automatisch mee in de landelijke wedstrijd.  De prijsuitreiking van Wiki Takes Dudok en Wiki Loves Monuments vindt plaats op 28 november.

Meer informatie over de workshop  ‘Wiki Takes Dudok’ is te vinden op http://www.wikimedia.nl/activiteit/wiki-takes-dudok-fotografieworkshop-en-fotowedstrijd-in-hilversum. Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier op de website. Deelname is kosteloos en het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Over Wikimedia Nederland
De vereniging Wikimedia Nederland levert binnen Nederland een bijdrage aan de activiteiten en doelstellingen van de wereldwijde Wikimedia beweging:  het realiseren van een wereld waarin alle kennis vrij beschikbaar is voor iedereen. Het voornaamste doel van de Vereniging is het ondersteunen van de vrijwilligers die in Nederland werken aan de Wikimediaprojecten, waarvan Wiki Loves Monuments er één is.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

HOT

Laatst toegevoegd