Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wat is Keukenhof? Een historisch park van maar liefst 32 hectaren vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen. Een lust voor het oog, net als de unieke bloemenshows die plaatsvinden in de diverse paviljoens. Temidden van al die indrukwekkende kleurenpracht vindt u ook nog eens bijzondere kunstobjecten
Keukenhof is verrassend voor jong en oud. Het is al 60 jaar één van de meest populaire bestemmingen van Nederland en is wereldwijd bekend. Hier kunt u inspiratie opdoen en tegelijkertijd ontspannen in een prachtige parkomgeving met in totaal vijftien kilometer aan wandelpaden. Keukenhof is een unieke beleving en staat garant voor de mooiste foto"s. Kom met uw gezelschap naar Keukenhof en geniet van het ultieme voorjaarsgevoel! Proef de lente op Keukenhof.

Het mooiste lentepark ter wereld

60 jaar Keukenhof

Waar nu Keukenhof ligt, werd in de 15de eeuw gejaagd.
Op deze plek werden bovendien kruiden verzameld voor de keuken van het kasteel van Jacoba van Beieren, vandaar de naam Keukenhof. Het huidige park maakte onderdeel uit van het omvangrijke landgoed van Slot Teylingen, met prachtige ongerepte bossen en duinen. De landschapsarchitecten J.D. en L.P. Zocher, die ook de ontwerpers van het Amsterdamse Vondelpark zijn, werden gevraagd om een ontwerp te maken voor de tuin rond het kasteel. Dit ontwerp, in de Engelse landschapsstijl, is nog altijd de basis van Keukenhof. Op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal vooraanstaande bloembollenkwekers- en exporteurs, werd in 1949 voor het eerst een bloemententoonstelling in de open lucht georganiseerd. Dit groeide uit tot een jaarlijks terugkerend evenement, dat nog altijd grote aantallen bezoekers uit de hele wereld aantrekt. In de afgelopen 60 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot een van de belangrijkste attracties in Nederland en zijn er al bijna 45 miljoen bezoekers geweest. Vier ons 60 jarig jubileum mee en kom naar de vele festiviteiten rondom het 60 jarig bestaan van Keukenhof.

De belangrijkste feiten van het mooiste lentepark ter wereld:


€¢ Prijzen gewonnen als Europa"s best gewaardeerde attractie
€¢ Uniek en bekend in de hele wereld
€¢ Eén van Nederlands populairste attracties met meer
dan 44 miljoen bezoekers in de laatste 60 jaar
€¢ De grootste bloembollentuin ter wereld
€¢ 32 hectaren grond
€¢ 4.5 miljoen tulpen in 100 variëteiten
€¢ De meest gefotografeerde plek ter wereld
€¢ 15 kilometer wandelpad
€¢ De grootste beeldentuin van Nederland
€¢ 93 hofleveranciers
€¢ 7 miljoen bloembollen, met de hand geplant
€¢ Meer dan 2.500 bomen in 87 variëteiten
€¢ Nieuw in 2009: Walk of Fame met tulpen vernoemd
naar bekende personen


Be-green op Keukenhof

Keukenhof tuintrend 2009: be-green


Dé plek op Keukenhof waar u goede ideeën opdoet en voorbeelden vindt voor uw eigen tuin zijn onze inspiratietuinen. Deze zeven tuinen worden elk jaar opnieuw aangeplant en ingericht. De trend voor 2009 is be-green. De toenemende aandacht voor milieu en ecologie maakt ons bewust van de ons omringende natuur. Onze tuinen krijgen minder bestrating en meer groen, de plek om te genieten en uit te rusten, maar ook om actief te wroeten in de aarde en bijzondere bloemen te kweken. De tuin als groene oase.
We willen zien, ruiken en proeven, de eigen moestuin wordt weer hip!
Be-green, niet alleen de kleur groen, maar ook groen denken is minstens zo belangrijk.
Een groene tuin heeft water nodig, water doet leven. Een waterornament geeft rust en beweging in de tuin en past goed in deze trend. Elke inspiratietuin heeft zijn eigen uitstraling, van klassiek tot ultra modern.
Speciaal voor het thema van 2009 is er een nieuwe tuin ontworpen: de bijzondere Amerikaanse "be-green" inspiratietuin.


Thema 2009: USA, New Amsterdam - New York, 400 jaar


De banden tussen Nederland en de Verenigde Staten gaan ver terug. In 1609 zette Henry Hudson, in opdracht van het Nederlandse VOC, voet aan wal op het huidige Manhattan en werd New Amsterdam gesticht. Later is de naam veranderd in New York. Nu, bijna 400 jaar later, bevindt zich de belangrijkste metropool van de wereld op deze plek, een stad waarvan Nederland de grondlegger is geweest en waar nog steeds de Nederlandse historie naar voren komt. Zo is de wijk Harlem naar de stad Haarlem vernoemd, is het financiële centrum Wall Street een afgeleide van de rivier de Waal en
in de wijk Flushing, vernoemd naar de stad Vlissingen, vindt het bekende tennistoernooi op Flushing Meadows plaats. In 2009 wordt op Keukenhof uitgebreid stilgestaan bij de historische relatie tussen de Verenigde Staten en Nederland. U treft aan: een spectaculair bloemenmozaïek van het Vrijheidsbeeld met meer dan 25.000 bloembollen, een verrassende Amerikaanse thema route en een Amerikaanse tuin. Daarnaast worden er veel evenementen met een link naar de Verenigde Staten georganiseerd.


Horeca op Keukenhof


Keukenhof heeft vijf restaurants, allemaal met een terras dat uitzicht biedt over het park. Bij het buffet kunt u terecht voor koffie/thee, broodjes en volledig warme maaltijden. Voor groepen hebben wij speciale groepsarrangementen. Denk aan koffie/thee met gebak of een heerlijke warme of koude lunch beide met tafelreservering. Daarnaast kunt u een picknick lunch meenemen voor in het park en/of onderweg. U kunt ook vouchers verkrijgen zodat uw gasten zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze deze willen gebruiken. Voor reserveringen van onze groepsarrangementen kunt u het hele jaar contact opnemen met Booking Office +31 (0) 252 465 537, .


2009 op Keukenhof


€¢ Roofvogel demonstraties: 21 en 22 maart, 4 en 5 april en
21 mei
€¢ Bromeliafestival: 3 tot en met 5 april
€¢ Easter Parade: 13 april
€¢ Zomerbollenweekend: 17 tot en met 19 april
€¢ Bloemencorso: 25 april
€¢ Klederdrachtfestival: 1 en 2 mei
€¢ Orchideeënweekend: 8 tot en met 10 mei
€¢ Lelieshow (de grootste ter wereld): 14 tot en met 21 mei
€¢ Draaiorgelfeest: 21 mei


Bloemencorso Zaterdag 25 april


Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op zaterdag 25 april vanuit Noordwijk haar veertig kilometer lange route naar Haarlem en komt in de namiddag direct langs Keukenhof over de "Keukenhof Corso Boulevard". Niet voor niets wordt dit corso "het gezicht van de lente" genoemd: het is het meest bekende corso van Nederland. De optocht bestaat uit zo"n twintig praalwagens en wel meer dan dertig luxe en bijzondere wagens, rijk versierd met bloemen. Een feestelijke promotiekaravaan gaat aan de optocht vooraf. Muziekkorpsen in de optocht begeleiden ook het geheel op de "Keukenhof Corso Boulevard". Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso.info


Orchidee geeft exotisch tintje aan Keukenhof


Naast bollen, snijbloemen en planten kunt u ook op Keukenhof volop genieten van de Orchidee. Met zo"n 25.000 soorten vormt de Orchidee de grootste plantenfamilie op aarde en deze soorten zijn, met uitzondering van de poolgebieden, overal ter wereld te vinden. In het Beatrix Paviljoen staan honderden exotische bloemen en planten op 1.000 m2 tentoongesteld in de meest prachtige kleuren en soorten. Vanaf de opening tot aan de sluitingsdag zijn hier ook Bromelia"s en Anthuriums te bewonderen.
In het Orchideeënweekend (8 tot en met 10 mei 2009) worden diverse activiteiten rondom het thema "Orchidee" georganiseerd.


Grootste Lelieshow ter wereld


Van 14 mei tot en met 21 mei 2009 zijn meer dan 30.000 lelies (300 verschillende variëteiten) te bezichtigen tijdens de grootste Lelieshow ter wereld! De veelzijdigheid aan kleuren, types en toepassingen van de lelie zal u enorm verrassen. In het Willem Alexander Paviljoen worden de mooiste lelies en vooral de nieuwste rassen getoond. Dit moet u gezien hebben!


Niet te missen op Keukenhof

Varen tussen de bollenvelden


Al jaren kunt u tussen de bollenvelden rondom Keukenhof fietsen. Dit jaar is er een nieuwe attractie op Keukenhof, met zogenaamde fluisterboten. Deze boten worden aangedreven door elektromotoren en varen milieuvriendelijk en nagenoeg geruisloos door het prachtige bollenlandschap rondom. De boten waarmee gevaren wordt zijn bijzonder geschikt om in de vaak ondiepe slootjes te varen. Het zijn oude boten die vroeger ook door tuinders, kwekers en boeren gebruikt werden voor allerlei werkzaamheden. De vaartocht duurt 1 uur en staat garant voor de mooiste foto"s.

De prijs bedraagt € 7,50 p.p. Groepen kunnen worden aangemeld via het Booking Office van Keukenhof ( of +31 (0) 252 465 537)


Walk of Fame

In Keukenhof zal in 2009 een Walk of Fame worden opgezet met veel tulpen die vernoemd zijn naar bekende personen.


Unieke kunst op Keukenhof


Keukenhof staat niet alleen bekend om de miljoenen bloeiende bloembollen, maar ook om de zeer uitgebreide kunstcollectie. Over het park verspreid staan meer dan honderd beelden en kunstwerken van bekende Nederlandse kunstenaars. Tegen de natuurlijke achtergrond van het park komen de beelden goed tot hun recht.


Entreeprijzen Keukenhof 2009


Volwassenen 13,50
65+ 13,00
Kinderen (0-3) gratis
Kinderen (4-11) 6,50
Groepen (20-200) 11,50
Groepen (200-600) 11,25
Groepen (600-2000) 11,00
Groepen (>2000) 10,75
Parkeren (personenauto) 6,00
Parkeren (touringcars) gratis
Rondleidingen (maximaal 20 personen) 125,00
Groepen scholieren (4-11) (reserveren noodzakelijk) 4,50
Groepen scholieren (12-17) (reserveren noodzakelijk) 8,00


Openstelling

2009: 19 maart t/m 21 mei dagelijks van 08.00 " 19.30 uur (kassa geopend tot 18.00 uur). Het gehele park is rolstoel vriendelijk.

Openbaar vervoer: Keukenhof is vanaf treinstation Leiden per bus 54 en vanaf Schiphol Airport per bus 58 direct bereikbaar. Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse / Postbus 66, 2160 AB Lisse, Holland Tel +31 (0) 252 465 555, Fax +31 (0) 252 465 565 www.keukenhof.nl -

Bloei in het park is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wijzigingen voorbehouden. Kantoor het hele jaar geopend.


Entreekaarten voor groepen


Toegangskaarten voor Keukenhof kunnen rechtstreeks aan de groepskassa worden gekocht. U kunt vooraf kaarten in consignatie afnemen (vóór 1 maart) hiervoor geldt een
minimum van 200 kaarten met een aanbetaling van 50%.
Kaarten die aan het eind van het seizoen niet zijn gebruikt kunnen vóór 15 juni aangetekend worden teruggestuurd naar de afdeling Financiële Administratie en zullen worden verrekend. Via onze internetsite www.keukenhof.nl kunnen groepskaarten ook direct worden gekocht en ontvangt u deze direct per e-mail.


Keukenhof is er ook voor u!


Wij bieden u verschillende materialen ter ondersteuning van uw eigen Keukenhof campagne. Met het bijgevoegde faxformulier kunt u niet alleen snel en gemakkelijk uw entreekaarten bestellen, maar ook promotiemateriaal, zoals:

€¢ Fotomateriaal voor uw website of catalogus
€¢ Folders in diverse talen om uw gasten te werven
€¢ Posters in diverse formaten; handig voor op kantoor of
tijdens uw open huis
€¢ Shellfolders om uw eigen programma in op te nemen
Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om uw gasten zo goed mogelijk te benaderen.

Beleef de lente in Keukenhof en vergeet vooral uw fototoestel niet!

www.keukenhof.nl