airberlin en TELE 5 verrassen passagiers ter gelegenheid van 50-jarig Star Trek jubileum

 

Een vliegtuigcabine wordt omgetoverd in een filmset: Marvin Töpfer is als Senior Cabin Crew Member voor airberlin gestationeerd in Düsseldorf en sinds 2010 werkzaam voor de luchtvaartmaatschappij. Onlangs wisselde hij voor één dag zijn airberlin uniform in tegen dat van Mr. Spock, het beroemde personage uit Star Trek.

Reden voor deze ongebruikelijke gedaanteverandering is het 50-jarig jubileum van de serie op 8 september 2016. Samen met TELE 5 heeft airberlin om deze reden niet alleen een jubileumvliegtuig gepresenteerd, maar ook een heel bijzondere vlucht georganiseerd. De video daarvan is te vinden onder www.airberlin.com/startrek.

Vlucht AB2386 van Düsseldorf naar Palma de Mallorca had voor de passagiers een gevarieerd aanbod van verrassingen in petto: zo waren captain James T. Kirk, Mr. Spock, Dr. Leonard McCoy en lt. Uhura ook aan boord van het jubileumvliegtuig dat een dag eerder voor de eerste keer was gepresenteerd, alwaar zij actief bij de service hielpen, met ongewone extra aankondigingen voor entertainment zorgden en voor diverse herinneringsfoto's ter beschikking stonden. Daarnaast ontving iedere passagier een beker van een strikt gelimiteerde oplage die onder trekkies zeer zeker gauw een collector's item zal worden.

"Elke vlucht is uniek en het fijne aan mijn beroep is dat het nooit saai wordt. Maar de vlucht in de rol van een wereldwijd bekend personage was een heel bijzonder moment, waaraan ik zeer zeker met alle plezier zal terugdenken", aldus Marvin Töpfer alias Mr. Spock.

De speciaal gerekruteerde extra crew voor deze bijzondere vlucht bestaat uit vier stewards/stewardessen van airberlin en twee piloten. "Voor een dergelijk leuk project stonden mijn collega's en ik op onze vrije dag met alle plezier paraat", vertelt Marvin Töpfer.

De airberlin Airbus van het type A320 met het kenteken D-ABFG is gedurende de hele maand september binnen het Europese luchtnet van de airline als jubileumvliegtuig onderweg. Eveneens aan boord zijn de speciaal geproduceerde hoofdsteunen in Start Trek-design.

TELE 5 heeft in heel Duitsland de exclusieve rechten voor de free tv-uitzending van de originele serie Start Trek - Enterprise en viert de verjaardag vanaf 8 september met een speciale programmering. In het kader van de samenwerking zal airberlin de komende maanden aan boord van haar vliegtuigen ook een selectie van Start Trek-afleveringen en bonusmateriaal in het entertainmentprogramma opnemen. Trekkies en trekkies in wording kunnen alle informatie vinden op www.airberlin.com/startrek enwww.tele5.de/startrek50.

En wie een mooie foto van het airberlin Star Trek-vliegtuig maakt en deze met de hashtags #StarTrek, #airberlin en #Tele5 post, maakt kans om Star Trek-verrassingspakketten van airberlin en TELE 5 te winnen.

Over airberlin
airberlin behoort tot de toonaangevende luchtvaartondernemingen van Europa en vliegt elk jaar naar 131 bestemmingen wereldwijd. De op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland vervoerde in 2015 meer dan 30,2 miljoen passagiers. Door de strategische samenwerking met Etihad Airways, die voor 29,21 procent deelneemt in airberlin, en het lidmaatschap in de luchtvaartalliantie oneworld® beschikt airberlin over een globaal luchtnet. topbonus, het frequent flyer-programma van airberlin, is met meer dan 4 miljoen deelnemers een van de meest toonaangevende programma's van Europa. De luchtvaartmaatschappij met de meervoudig onderscheiden service biedt met 23 andere luchtvaartmaatschappijen wereldwijd vluchten aan onder een gemeenschappelijk vluchtnummer. De vloot behoort tot de jongste en meest eco-efficiënte in Europa. airberlin behoort samen met verdere airlines tot de Etihad Airways partners, een nieuw merk, waarmee Etihad sinds eind 2014 gezamenlijke activiteiten verbindt.