Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dingeman Kuilman tot nieuwe Algemeen Directeur nieuw museum Breda Breda

De Raad van Toezicht van het nieuwe museum van Breda heeft met ingang van 1 oktober 2016 Dingeman Kuilman benoemd als nieuwe algemeen directeur van de Stichting van het nieuwe museum te Breda. Dingeman Kuilman (1961) heeft meer dan 25 jaar ervaring in de wereld van cultuur, design en marketing. Voorheen werkte hij als grafisch ontwerper samen met Anthon Beeke, was directeur van Premsela, het Nederlands instituut voor design en mode en bestuursvoorzitter van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. De afgelopen periode werkte hij als zelfstandig adviseur. Hij is voorzitter van de Sikkens Foundation en publiceert regelmatig beschouwingen en poëzie. In de periode 2014 tot begin 2016 maakte hij deel uit van de Raad van Toezicht van MOTI. Met zijn expertise en vaardigheden heeft hij in deze positie een bijzonder stimulerende rol gespeeld bij de totstandkoming van het voorlopig ondernemingsplan van het nieuwe museum. Wim van der Meeren, voorzitter van de Raad van Toezicht: 'We hebben het vertrouwen en de overtuiging dat Dingeman de juiste directeur is om de komende jaren op een krachtige en verbindende manier richting te geven aan het nieuwe museum van Breda. Hij beschikt over de visie, deskundigheid en ervaring om samen met de medewerkers en partners uit de stad een aantrekkelijk en spraakmakend programma te realiseren voor een breed publiek.' Het nieuwe museum van Breda opent eind maart 2017 de deuren met een programma dat beeldcultuur en erfgoed met elkaar verbindt. Het museum komt voort uit de samenvoeging van Breda's Museum en MOTI. Het wordt gehuisvest op de huidige locatie aan de Boschstraat (huidige MOTI pand) en op verschillende (pop-up) locaties in de binnenstad.

Alma-Tadema - klassieke verleiding
Opent morgen in het Fries Museum Het Fries Museum presenteert vanaf morgen de grootste tentoonstelling uit zijn geschiedenis: Alma-Tadema - klassieke verleiding. De Friese kunstenaar Alma-Tadema (1836-1912) neemt ons in zijn werken mee naar scenes uit de klassieke oudheid en brengt deze tijd, als eerste, echt tot leven. Hij verbeeldt de oudheid zo mooi en overtuigend, dat regisseurs zijn schilderijen gebruiken als blauwdruk voor spektakelfilms als Ben Hur en Gladiator. Meer dan tachtig topschilderijen van de schilder komen uit heel de wereld naar Leeuwarden. Vanzelfsprekend organiseert de Vrije Academie diverse activiteiten bij de tentoonstelling zoals een tentoonstellingslezing, een verdiepend college, een studiedag en een wandeling.

China Airlines takes Delivery of First Airbus A50-900
China Airlines proudly announces that  they took delivery of her first A350-900 in Toulouse today.

Google Maps providing WiFi passwords for airports around the world
Sometimes locating passwords for Wi-Fi access in airports around the world can be a real pain.
Now with the updated Google Maps link, travellers can see the login passwords for Wi-Fi access at various airports around the world.
All they have to do is simply click on an available airport and the location and passwords pop up. The map is courtesy of computer security engineer Anil Polat. Polat’s app is called WiFox and it’s being sold for $1.99 for both Android and iOS devices.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com