DE ZEVEN MOOISTE PLEKKEN OM DIT MAGISCHE NATUURFENOMEEN TE BEKIJKEN


Het Noorderlicht is misschien wel het mooiste natuurverschijnsel op en vooral boven aarde. Door de botsing van electrisch geladen deeltjes met luchtdeeltjes in de atmosfeer ontstaat er een spectulaire, natuurlijke lichtshow. Hoe dichterbij de Noordpool, hoe beter dit lichtfeest waarneembaar is onder de sterrenhemel. Het Noorderlicht heeft iets magisch en WOW air vindt dat iedere Nederlander de kans moet krijgen om dit spectaculaire natuurfenomeen met eigen ogen te zien. Het seizoen van het Noorderlicht is net begonnen en daarom komt de paarse low-coster met een speciale WOW korting van maar liefst 20% op retourtickets naar IJsland! De code, WOWBOREALIS, is geldig voor boekingen van vandaag 3 oktober, tot 13 oktober voor reisdata tussen 1 en 30 november. Wil jij in 2016 het Noorderlicht van jouw bucketlist afstrepen dan is dit de ultieme kans!

De sterkte van het Noorderlicht wordt gemeten op de zogenaamde Kp-schaal. Eens in de 13 jaar wordt een sterkte gemeten van 9. De laatste paar dagen heeft het Noorderlicht waarden bereikt van 6 en 7, wat ontzettend hoog is! Het Noorderlicht zal naar verwachting ook de komende weken nog zo sterk zijn door een zogenaamd coronaal gat boven het oppervlak van de zon, wat het Noorderlicht sterk beinvloedt. Om alvast heerlijk weg te dromen over de avonturen die je in IJsland kunt beleven deelt WOW air de top zeven hotspots waar  je het Noorderlicht het beste kunt zien:

1. Vanuit Reykjavik
Je hoeft tijdens je vakantie in IJsland niet ver te reizen om het Noorderlicht te zien. In Reykjavik wordt dit natuurfenomeen geregeld gespot tijdens een wandeling door de stad. De straatverlichting wordt zelfs zo nu en dan uit gedaan om het licht nog beter te kunnen zien, hoe cool is dat!

2. Op een gletsjer
The best of both worlds, het Noorderlicht op een gletsjer in IJsland zien. De gletsjer ligt afgelegen waardoor het ’s avonds pikkedonker is: de perfecte plek om het Noorderlicht te zien. De Northern lights & Glacier Hiking tour neemt je op een wandeltocht mee over de gletsjer, je dineert bij de prachtige Skógarfoss waterval en met een beetje geluk eindig je de avond met een lichtfeest.

3. Tijdens de Northern Lights tour
Er zijn websites, radars en zelfs apps die precies vertellen of en waar je het beste het Noorderlicht kunt zien. De gidsen van Northern Light tour zijn dé experts als het gaat om het localiseren van het Noorderlicht. Mocht je nou iets minder geluk hebben tijdens de tour kun je gratis nog een keer mee op zoektocht.

4. Vanuit een bubble tent
Als je onder de prachtige sterrenhemel wilt overnachten en je bed niet uit wilt voor het Noorderlicht biedt het Bubble hotel uitkomst. Op slechts een uur rijden van Reykjavik overnacht je in een superromantische bubbeltent in een unieke omgeving. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.  

5. Vanuit een warm bubbelbad
Terwijl de natuur zicht klaarmaakt om de lucht te kleuren met het prachtige Noorderlicht, zit jij prinsheerlijk in een warm geothermaal bad met de lekkerste hapjes en drankjes. Nadat je volledig ontspannen bent maak je een wandeling om dit natuurverschijnsel van haar beste kant te kunnen zien. Meer informatie over deze Warm Bath, Cool Nights tour vind je hier.

6. Vanaf een boot
Vanuit Reykjavik vertrek je met een boot om aurora borealis vanaf de Noord-Atlantische Oceaan te bekijken met de prachtige bergen en Reykjavik stad als decor op de achtergrond. Er is een expert aan boord om je alles te vertellen over het Noorderlicht. Je kunt jouw mooiste foto’s direct delen, want er is gratis wifi op de boot! Jealous anyone?!

7. Vanuit het vliegtuig
Dichterbij het Noorderlicht zul je in ieder geval niet komen. Ben jij op het juiste moment in de lucht en heb je een raamplekje dan ben jij op dat moment een echte geluksvogel! Fotograaf Donal James Boyd (volg zijn instragram pagina voor meer prachtige foto’s van IJsland) had heel veel geluk en maakte deze foto vanuit een WOW air toestel. De wonderen zijn de wereld nog lang niet uit!


Over WOW air

WOW air is de enige low-cost airline van IJsland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door de IJslandse ondernemer Skúli Mogensen. De maatschappij vliegt vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik naar 27 bestemmingen binnen Europa en Noord-Amerika. Sinds 1 juni 2015 vliegt WOW air, het hele jaar door, naar de luchthaven Schiphol en vanaf de winterdienstregeling dagelijks. Momenteel werken er 200 mensen en bestaat de vloot uit drie Airbus A320’s, drie Airbus A330’s en vier A321’s voor de trans-Atlantische routes. De paarse luchtvaartmaatschappij is ontzettend punctueel, met 92% op tijd arriverende vluchten in 2014. WOW air biedt de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach. De maatschappij groeit snel: de verwachting is dat de jaarlijkse passagierscapaciteit van WOW air in 2016 zich zal gaan verdubbelen naar 1,8  miljoen passagiers, in 2015 vlogen naar verwachting 840.000 passagiers met deze maatschappij. WOW air wil nu en in de toekomst de goedkoopste en gezelligste vluchten van en naar IJsland aanbieden.

imageimageimageimageimageimage