In 2016 is het aantal toeristen aan Catalunya toegenomen.

Het aantal overnachtingen in hotel vestigingen in Catalunya steeg met 7,1%  jaar-op-jaar voor de maand juli 2016 op basis van de Hotel Bezetting Survey. Binnenlandse toeristische overnachtingen steeg met 9,1% en het aantal Catalaanse reizigers steeg met 1,5% uit de rest van het land de groei 18,4% was. Toerisme in het buitenland met 6,4%.

Naar land van herkomst komen de belangrijkste toeristen uit het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk  (963,0 en 843.200, respectievelijk).

Terres de Lleida (17,8%) en Pirineus (15,3%) waren de gebeiden met de sterkste stijging.

Een andere belangrijke toeristische activiteit in Barcelona en Catalunya zijn de cruises. De cruise sector onderhoudt bijna 7.000 arbeidsplaatsen.

De cruise-activiteit in de haven van Barcelona genereert een jaaromzet van 796 miljoen euro in Catalonië en 152 miljoen euro aan belastinginkomsten. De bijdrage aan het BBP van Catalunyame is € 413.000.000.

Temidden van deze groei in de toeristische bestemmingen, is Barcelona uitgegroeid tot een van de meest bezochte steden in de wereld. En niet alleen Barcelona - ook ​​Catalunya ontwikkelt zich goed in de toeristische markten.

Avant Grup is a coach company funded in Barcelona in 2004 as the result of the fusion between two coach companies, Canals and Bardet. This two family business had over 50 years of experience in the by-road passengers transportation field.

http://www.avantgrup.com/en/about-us/

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.