Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Evenementenprogramma stimuleert het toerisme in het laagseizoen

Het cultuurprogramma «365 Algarve» is in oktober gestart met een grote verscheiden-heid aan evenementen en blijft verrassen met nieuwe initiatieven in november. Wij verwachten dat dit programma het toerisme een flinke impuls zal geven in het laagseizoen.

Het dansfestival «Entrelaçados» is het eerste evenement van de maand en vindt plaats van 1 tot en met 6 november in het Gemeentelijk Theater van Portimão (TEMPO), in Casa das Artes, in Casa Manuel Teixeira Gomes en in het oude Lota. Het festival belooft de stad een divers programma van moderne voorstellingen, maar ook van fotografie, wijn en chocolade om de koude winterdagen wat verwarming te brengen. Om nog even bij de dans te blijven: op 4 november vindt in het Cultureel Centrum van Lagos weer een voorstelling plaats in het kader van Festival Verão Azul: «Os Serrenhos do Caldeirão» van Vera Mantero.

Het muzikale programma is ook erg breed: op 4 november is «Cachupa Psicadélica» te zien in Hostel 1878, in Faro. «Morphosis» treedt op, met Hugo Alves op de trompet en João Frade op het accordeon, in Vila Real de Santo António (25/11) en in Castro Marim (26/11). Verder treedt Vasco Ramalho met de percussiegroep «Simantra» op in Lagoa (26/11).

Op het gebied van film kunnen we «Vídeo Lucem» zien, een filmcyclus die vertoond wordt in verschillende kerken in de Algarve met vier verschillende sessies in november - Aurora, Confesso, O Pagador de Promessas en Don Camilo. Dit vindt plaats in Igreja do Carmo, in Faro (10/11), in de kerk van Santa Bárbara de Nexe (11/11), in Igreja Matriz van Alcoutim (24/11) e in Igreja Matriz van Castro Marim (25/11).

Het theater en de gastronomie zijn ook niet vergeten: er zijn optredens van «Peep & Eat» (‘gluren en eten’) van het Belgische Compagnie Laika, in Aljezur (24/11 en 27/11). Qua beeldende kunst start de expositie «Paisagens Condutoras», in Vila do Bispo (12/11), en op het gebied van beleving van erfgoed wordt «Faro Desvendado» aangeboden, een rondleiding langs de ontstaansgeschiedenis van de stad Faro (4/11 en 25/11).

Diverse hoogtepunten van de opera «Dido e Eneias», van Henry Purcell, sluiten het novemberprogramma af in het Cultureel Centrum van Lagos (26/11) en in het auditorium van INUAF, in Loulé (30/11). Dit is één van de meest karakteristieke Europese opera’s die ons vertelt over de liefde tussen Dido, weduwe en koningin van Cartago, en Aeneas, een prins die aan de vernietiging van Troje ontsnapt is.

Het evenement «Fado & Wine» vindt op alle woensdagen plaats in Ginásio Clube in Faro en het «Verjaardagsfeest van Álvaro de Campos» wordt gehouden tot het eind van de maand.

Het is beschikbaar als download op de site van het Bureau Toerisme van de Algarve.

Over het programma «365 Algarve»

«365 Algarve» is een cultureel programma dat aansluit op het traditionele aanbod van deze toeristische regio, met meer dan duizend voorstellingen van onder andere muziek, dans, theater, exposities en erfgoedbeleving. De eerste editie loopt van oktober 2016 tot en met mei 2017, waarbij de evenementen, die over heel de Algarve verspreid zijn, uitnodigen tot een bezoek aan de regio.
Omdat elke dag telt!

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com