Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

360-GRADEN-PANORAMA: DE PLAZA VAN DE ELBPHILHARMONIE HAMBURG IS GEOPEND  

  
Vandaag is de plaza van de Elbphilharmonie in Hamburg feestelijk geopend. Het 37 meter hoge panoramaterras, dat tussen het voormalige pakhuis en de glazen nieuwbouw ligt, biedt een overweldigend uitzicht op de stad en de haven. Vanaf zaterdag 5 november 2016 is de plaza voor bezoekers openbaar toegankelijk. Op 11 en 12 januari vinden de eerste concerten in het nieuwe icoon en concertgebouw plaats.

Op 11 en 12 januari 2017 wordt de Elbphilharmonie Hamburg geopend. Toch heeft Hamburg vandaag al een nieuwe attractie erbij: de plaza van de Elbphilharmonie. Het als openbaar plein ontworpen uitzichtplatform van het concertgebouw bevindt zich op 37 meter hoogte tussen de historische bakstenen sokkel en de glazen nieuwbouw. De weg naar boven wordt afgelegd op een 80 meter lange roltrap die naar een groot panoramaraam leidt. Een galerij rondom het gebouw biedt een fantastisch uitzicht over de stad en de haven. In het overdekte gedeelte bevinden zich de ingangen naar de concertzalen, de hotellobby, verschillende horecagelegenheden en de Elbphilharmonie-shop.
 
   
Olaf Scholz, burgemeester van Hamburg: "Met de Elbphilharmonie heeft Hamburg een indrukwekkend gebouw erbij gekregen, waarvan de architectuur nu al niet meer uit het stadsbeeld valt weg te denken. Het architectenbureau Herzog & de Meuron en de bouwonderneming Hochtief hebben met de Elbphilharmonie een uniek bouwwerk gecreëerd. De kaartenvoorverkoop maakt duidelijk hoe zeer de burgers van Hamburg en hun gasten zich verheugen op het nieuwe concertgebouw. De eerste indruk van de repetities in de Grote Zaal is overweldigend."   
 
De plaza: een plaats voor ontmoetingen

Vanaf zaterdag 5 november 2016 is de plaza ook voor bezoekers openbaar toegankelijk. Omdat de bezoekerscapaciteit begrensd is, wordt de entree geregeld door middel van tickets. Voor spontane bezoekers zijn deze tickets op de dag van het bezoek zelf gratis. Vooraf boeken voor de toegang binnen een vast tijdvenster is, afhankelijk van de beschikbaarheid, mogelijk op www.elbphilharmonie.de/en en in het bezoekerscentrum van de Elbphilharmonie (2 euro boekingskosten per bezoeker).
 
   
Vanaf 11 en 12 januari 2017: festivals voor elke smaak

Het muziekprogramma van de Elbphilharmonie gaat officieel van start met de feestelijke openingsconcerten op 11 en 12 januari, waarbij het NDR Elbphilharmonie Orchester voor het eerst als huisorkest optreedt. Bovendien opent op 12 januari de Kleine Zaal met een concert van het Ensemble Resonanz, het ensemble in residence van de zaal. Een dag later treedt het Philharmonische Staatsorchester Hamburg voor het eerst in de Elbphilharmonie op. Verder staan in het kader van het openingsfestival onder andere gastconcerten van het Chicago Symphony Orchestra en de Wiener Philharmoniker, de pianiste Mitsuko Uchida, de jazzpianist Brad Mehldau en de legendarische band Einstürzende Neubauten op het programma
In februari dient het volgende festivalhoogtepunt zich aan: van 9 t/m 28 februari zijn bij 'Lux aeterna' klanken en werken te beluisteren die zich met spiritualiteit en transcendentie bezighouden. Van 16 t/m 18 maart brengt de Elbphilharmonie met het festival 'Salām Syria' een eerbetoon aan de muzikale traditie van een van de meest geschonden landen ter wereld. Ten gehore gebracht worden onder andere concerten van de internationaal gevierde Syrische klarinettist en componist Kinan Azmeh en een gezamenlijk concert van de NDR- en Syrian Bigband.
De dramaturgie van het openingsseizoen wordt aangevuld door festivals rondom thema's als IJsland, New York, de trans-Atlantische culturele uitwisseling tussen Afrika, Europa en de Verenigde Staten, Minimal Music en het symfonische werk van Ludwig van Beethoven. 
 
 
Wie niet wil wachten op de officiële opening van het concertgebouw in januari, kan dankzij Google Street View nu al een virtuele wandeling door de Elbphilharmonie maken en onder andere de nieuwe concertzaal verkennen. 
   
Kaarten voor concerten en evenementen in de Elbphilharmonie

Er is veel vraag naar concertkaarten voor het eerste seizoen van de Elbphilharmonie. Op www.elbphilharmonie.de/en/tickets-available staat voor welke concerten nog kaarten beschikbaar zijn.

Voor de volgende evenementen gaat de voorverkoop van start op:

10-11-2016: start van de voorverkoop voor het festival 'Lux aeterna' (09 t/m 28-02-2017)

01-12-2016: start van de voorverkoop voor Sasha Waltz & Guests, 'Figure Humaine' (01 t/m 04-01-2017)

01-12-2016: start van de voorverkoop voor de familiedag (29-01-2017)

01-12-2016: start boekingen voor de Elbphilharmonie 'Instrumentenwelt' (vanaf 24-01-2016)
 
   
Plaza-tickets
De plaza van de Elbphilharmonie is vanaf 5 november voor alle bezoekers vrij toegankelijk. Plaza-tickets zijn verkrijgbaar via de volgende kanalen:

• Online op elbphilharmonie.de/en (voor een vast tijdvenster tegen een boekingstarief van 2 euro per bezoeker)
 
• Elbphilharmonie-bezoekerscentrum (boeking voor een plaza-bezoek op een later tijdstip tegen een boekingstarief van 2 euro per bezoeker)
 
• Plaza-ticketautomaten in het bezoekerscentrum en bij de ingang van de Elbphilharmonie (gratis plaza-tickets voor een bezoek op dezelfde dag)
 

Vanaf januari 2017 geven kaarten voor concerten in de Grote en Kleine Zaal vanaf twee uur voor begin van de voorstelling ook toegang tot de plaza.   
 
Over Elbphilharmonie Hamburg

Met de opening van de Elbphilharmonie Hamburg op 11 en 12 januari 2017 zet de stad z’n geschiedenis als muziekstad consequent voort en bewijst eens te meer, dat in Hamburg contrasten de toekomst zijn. In de HafenCity Hamburg, het grootste Europese binnenstadontwikkelingsproject dat zich bevindt tussen het UNESCO wereldcultuurerfgoed Speicherstadt en de haven, wordt de Elbphilharmonie Hamburg het nieuwe aantrekkingspunt voor alle inwoners en gasten van Hamburg. De Elbphilharmonie Hamburg bestaat uit drie concertzalen met een veelzijdig muzikaal programma, veel ruimte voor muziekeducatie, een hotel, horeca en de openbare plaza, waar bezoekers op 37 meter hoogte een overweldigend uitzicht over de hele stad hebben en die al op 4 november 2016 geopend wordt. Het gebouw is ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron. Boven het vroegere pakhuis A, waarin vroeger thee, tabak en cacao werden opgeslagen, reikt nu een schitterend nieuw gebouw 110 meter de lucht in. Met zijn opvallende architectuur staat het nieuwe concertgebouw voor de contrastrijke en maritieme flair van de stad, die tussen traditie en moderniteit met veel durf, creativiteit, innovativiteit en een internationale instelling haar toekomst steeds weer opnieuw vormgeeft. Het symboliseert zowel de ruwheid en de schoonheid van de stad Hamburg; de tegenstellingen die overal in de stad te vinden zijn en haar bijzondere charme geven. www.elbphilharmonie.de/en

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com