De beroemde zin ‘Winter is Coming’ uit Game of Thrones is werkelijkheid geworden!

Dubrovnik ervaart momenteel opmerkelijke weersomstandigheden. De stad bereidt zich wel heel letterlijk voor op seizoen zes van Game of Thrones dat later dit jaar zal worden uitgezonden: het is namelijk van een laag sneeuw voorzien.

In de iconische kustplaats Dubrovnik, het decor van King’s Landing, de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken, is de temperatuur onder nul gezakt. Bezoekers aan de stad kunnen nu letterlijk in de voetsporen van hun favoriete karakters stappen en de filmlocaties in de sneeuw bewonderen.

Lovrijenac Fort, bekend als Dubrovnik’s Gibraltar, is het fort dat werd gebruikt voor de zeeslag bij Blackwater, waar Stannis Baratheon probeerde om de troon van Joffrey over te nemen.

Het pittoreske St Dominika met haar smalle steegjes en straten is gelegen in Dubrovnik’s UNESCO Old Town. De straat is gebruikt in diverse scenes in Game of Thrones, waaronder de walk of shame van Koningin Cersei.

Het eiland Lokrum, een natuurreservaat vlakbij Dubrovnik is bekend als Qarth in de serie, waar Daenerys op bezoek gaat bij de Spice King. In slechts 15 minuten varen vanuit de haven van Dubrovnik ben je op het eiland.

En op slechts 20 minuten rijden vanuit Dubrovnik ligt Trestno met haar bekende weelderige tuinen. Karakters zoals Tyrion, Lord Varys en Margaery Tyrell hebben hier hun snode plannen in het Red Keep paleis besproken.

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. Het land beschikt over een rijk cultureel erfgoed. De geschiedenis in combinatie met de jeugdige geest en de bruisende energie maken Kroatië tot een onweerstaanbare bestemming voor mensen die op zoek zijn naar diversiteit. Adembenemende natuur, talloze stranden, een rijk gastronomisch aanbod, avontuur, sport en wellness – Kroatië is het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken. Verken bijvoorbeeld de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bezoek de verschillende eilanden van de Split-archipel, ga op truffeljacht in Istrië, ga paragliden over de Plitvicemeren, ontdek Zagreb en zijn oude smalle straatjes en verborgen steegjes, ga vogels spotten in natuurpark Kopački rit, feest de hele nacht door op het strand Zrće in Novalja of geniet van een heerlijk ontspannen dagje met het hele gezin op het strand Zlatni Rat: Kroatië biedt werkelijk voor elk wat wils.

Ga voor meer informatie over dit prachtige vakantieland naar http://croatia.hr/nl