Frankrijk geeft een voorproefje op de Vakantiebeurs

Frankrijk is, dankzij onder meer Marseille dat dit jaar Sporthoofdstad van Europa is, in 2017 een echt sportland. Voor wie meer wil weten; Frankrijk geeft letterlijk en figuurlijk een voorproefje op de Vakantiebeurs die nog tot en met zondag plaatsvindt. Hier in de Jaarbeurs in Utrecht pakken de Fransen flink uit met het beste wat het land in 2017 te bieden heeft.

Frankrijk is nog altijd één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders en niet alleen omdat het er ‘s zomers lekker weer is niet al te ver van huis. Nee, Nederlanders houden van Frankrijk vanwege de kust en het platteland, de prachtige steden en de imposante bergen en natuurlijk vanwege het lekkere eten en de geweldige wijnen. En masse rijdt Nederland in de zomer dus voor die sfeer naar het zonnige zuiden en dat blijft geweldig, stelt Diana Klinkenberg van het Frans Bureau voor Toerisme. “Natuurlijk zijn dat onze belangrijke toeristische attracties, maar we willen ook blijven verrassen en onze bezoekers trakteren op steeds nieuwe dingen.’’

Nieuwe fietsroutes
“Daarom investeert Frankrijk bijvoorbeeld veel in nieuwe fietsroutes. Zo is de Vélo Francette geopend, een 600 kilometer lange rustieke route van Normandië naar de Vendée. Of wat te denken van de Via Rhôna; 815 kilometer fietsroute vanaf het Meer van Genève naar de stranden van de Middellandse Zee met onderweg panoramische vergezichten in de bergen, de wijngaarden van de Rhône, olijfbomen en lavendel in de Provence en de wilde paarden van de Camargue. En dan onderweg natuurlijk overnachten in een goed hotel of op een camping.”

Culturele festivals
“De fietsroutes brengen je door het echte Frankrijk. Rustig op de fiets kom je door de mooiste gebieden en onderweg kun je stoppen waar je wilt. Bijvoorbeeld om één van de 8000 Franse musea te bezoeken of om in één van de 27 wijngebieden druiven te plukken en wijn te proeven. Waar je ook gaat, de kans is groot dat je een evenement tegenkomt, want er zijn jaarlijks meer dan 500 culturele festivals en nog meer sportieve evenementen. In 2017 is Marseille verkozen tot Sporthoofdstad van Europa en trekt de Tour de France voor het eerst sinds 1992 door maar liefs 5 bergmassieven.’’

Te veel om op te noemen
“Het wordt kortom een topjaar voor Frankrijk want we hebben teveel om op te noemen. Zo bestaat Le Havre 500 jaar en dat wordt natuurlijk groots gevierd. In de havenstad – inmiddels op de Werelderfgoedlijst van Unesco – worden van 27 mei tot 5 november tientallen festiviteiten georganiseerd, te beginnen met een imposante parade door Le Havre dat in 2017 echt the place to be is. En dan hebben we ook nog de 25e verjaardag van Disneyland Parijs. Wie daar weleens op een verjaardagsfeestje is geweest, kan al raden hoe groots dit jubileum gevierd wordt. Oudere attracties worden speciaal voor die gelegenheid in een nieuw jasje gestoken en er worden nieuwe attracties geopend zoals onder meer Star Tours. Of je nu met of zonder kinderen op vakantie gaat, in Frankrijk vind je voor ieder een geschikte vakantie ’’, aldus Klinkenberg.

“Het is voor de Nederlandse vakantieganger moeilijk kiezen en daarom raad ik iedereen aan om bij ons langs te komen op de Vakantiebeurs. In ons paviljoen zijn talloze specialisten uit diverse regio’s aanwezig zijn zoals Massif des Vosges, La Baule, Nantes, Midi-Pyrénées. Ook id er een grote delegatie uit de regio Provence-Alpes Côte d’Azur, het populaire gebied waar ook de eerdergenoemde fietsroute Via Rhôna deels doorheen gaat. Daarnaast zijn er vertegenwoordigers van accommodaties, campings én een aantal naturistencentra, aangezien we daar steeds meer belangstelling voor zien. Je kunt dus op de Vakantiebeurs feitelijk met al je vragen bij ons terecht en zelfs als je geen vragen hebt, moet je langs komen. Dan zorgen wij voor een goed glas wijn.

Vakantiebeurs 2017
Onder het motto ‘Alsof je er al bent’ vindt van 11 tot en met 15 januari 2017 de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dinsdag 10 januari is de Vakdag. Belangrijkste reden voor bezoekers om naar dit evenement te komen is om informatie te vergaren en inspiratie en concrete ideeën op te doen voor de volgende vakantie(s). Locals, reisleiders en ervaren reizigers geven persoonlijke reistips uit eerste hand. Overal is dans, eten, muziek en gezelligheid. En er is een nieuw continent ontdekt met de naam Outfreeca. Het continent kent een afwisselende natuur waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Maar ook voor de daredevil biedt Outfreeca veel vermaak, zoals bergbeklimmen, abseilen en kanoën. Meer informatie via www.vakantiebeurs.nl.