London City Airport verwelkomde een recordaantal passagiers in 2016: 4,5 miljoen.

Dit kwam met name door een uitbreiding van het aantal routes en investeringen in faciliteiten op de luchthaven. Er kwamen 4.526.059 passagiers naar de luchthaven aan de Royal Docks in Londen. Een record in haar 30 jarige bestaan en 5% meer dan in 2015.

2016 was een bewogen jaar voor de luchthaven. Het was de 'Best Regional Airport in the World 2016' volgens CAPA. Zes nieuwe routes werden aan het assortiment toegevoegd, waaronder Bergerac, Alicante, Berlijn, Bremen, Cardiff, Parijs Charles de Gaulle en Rennes. Het was tevens het jaar waarin de Britse regering toestemming gaf voor de verdere ontwikkeling van de luchthaven, waarmee 344 miljoen pond gemoeid is. Hierdoor kunnen 6.5 miljoen passagiers de luchthaven aandoen in 2025 en 29.000 nieuwe vluchten per jaar uitgevoerd worden.

De investering maakt 7 nieuwe parkeerhavens voor vliegtuigen mogelijk en een parallelle taxibaan om de landingsbaan efficiƫnter te gebruiken. Verder zullen er uitbreidingen aan de Terminal uitgevoerd worden.

London City Airport wordt aangevlogen door 10 luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar 50 Britse, Europese en Amerikaans bestemmingen.

De populairste bestemming van 2016 waren: Edinburgh, Amsterdam Frankfurt, Zurich, Rotterdam en Dublin.

De drukste maand was juli 2016 met 421.518 passagiers die de luchthaven aandeden.

About London City Airport

London City Airport (LCY) is de enige luchthaven van Londen die in de stad zelf ligt. De luchthaven ligt vlak bij Canary Wharf,  op slechts 10 kilometer van de City en op 16 kilometer van het toeristisch centrum en is via een directe verbinding met de Docklands Light Railway bereikbaar. LCY biedt een ongeĆ«venaard snelle transit, een korte check-in van 20 minuten en nog kortere aankomst, van landingsbaan tot het treinperron duurt ongeveer 15 minuten. Het is de meest punctuele luchthaven van Londen. 10 luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf LCY naar meer dan 40, voornamelijk Europese, bestemmingen. De luchthaven heeft toestemming tot het vergroten van de capaciteit tot 120.000 vliegbewegingen per jaar, waarmee 6 miljoen passagiers vervoerd kunnen worden. LCY verwacht dit aantal in 2023 te bereiken. Meer informatie over de luchthaven zelf en de diensten op de luchthaven is te vinden op:

www.londoncityairport.com