Zeer positieve berichten uit de Nederlandse reismarkt voor het komende seizoen.


Eerste schattingen tijdens de B2B meetings op Vakantiebeurs 2017 in de Jaarbeurs Utrecht laten zien dat toeristische vertegenwoordigers een bijzonder voorkeur hebben voor Griekenland en de 22 Griekse bestemmingen die direkt vanuit Nederland worden aangevlogen. Zij geven aan dat het aantal reserveringen met 50% is gestegen.
 
Het is vermeldenswaardig dat de daling van het aantal reserveringen is daarmee gestopt en de tendens is verder stijgend ten opzichte van afgelopen jaar. Deze verheugende toename is mede te danken aan gecoördineerde promotionele activiteiten rond het grootschalige “IloveGriekenland” project. Sinds het voorjaar van 2016, 100 bekende Nederlandse bloggers doen tijdens hun reis naar 100 verschillende Griekse bestemmingen verslag van hun ervaringen via hun eigen media en op een speciaal voor het project gecreëerde pagina, de www.ilovergriekenland.nl
 
Lesbos, de eregast-bestemming in het Grieks paviljoen
In het Grieks paviljoen hadden 11 mede-exposanten deel genomen, waaronder het eiland Lesbos dat  de eregast-bestemming was. Het doel was om het Nederlands publiek te informeren over de natuurlijke schoonheden van het eiland dat weer meer vakantiegasten zal ontvangen in 2017. Om kennis van een bijzonder product uit het eiland te maken, werd aan de bezoekers bij het Grieks paviljoen "Ouzo" (typische sterke Griekse anijsdrank) aangeboden.  

Kos, een bijzondere fietsbestemming

Het Grieks Verkeersbureau Benelux in samenwerking met de gemeente Kos en de Hoteliers Vereniging van Kos hebben een presentatie met aansluitend en diner over het eiland als fietsbestemming georganiseerd. Daarmee haakt het eiland aan bij de bijzondere voorliefde van Nederlanders voor fietsvakanties. De aanwezige journalisten, bloggers en reisorganisatoren konden genieten van een speciaal samengesteld gemaakte menu, gebaseerd op het dieet van Hipokrates.
 
Het toeristische platform "Reisgraag.nl" heeft een prijs voor Griekenland als de bestemming met de beste restaurants, overhandigt, waaruit blijkt dat de Nederlanders een grote voorliefde voor de authentieke Griekse keuken hebben.

In 2travel2 hebben we meerdere keren gepubliceerd over de spannende en fraaie keuken in de regio van de berg Athos - Halkidiki.

Mount Athos Kouzine - een evenement eind mei - begin juni

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Kaart van de regio Halkidiki - streek van het evenement Athos Kouzina

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.