InterContinental Hotels Group komt met details over de opening van het eerste Kimpton Hotel & Restaurant in Europa

InterContinental Hotels Group (IHG), een van ‘s werelds toonaangevende hotelondernemingen, verwelkomt Mike Robinson als General Manager van Kimpton De Witt , het eerste Kimpton Hotel & Restaurant (Kimpton)dat deze lente zijn deuren opent buiten Amerika.Het hotel is gevestigd in het hart van het levendige centrum van Amsterdam envlakbij het Centraal Station. Gevestigd in drie originele Renaissance gebouwenheeft het hotel 274 gastenkamers waaronder 15 karakteristieke kamers en suites(waarvan enkele met privéterras) en acht vergaderruimtes. Sam De Marco is de chefkok van Wyers Bar & Restaurant, dat Amerikaanse gerechten met een
Nederlandse toets zal serveren.

“Het eerste Kimpton hotel buiten Amerika zal geopend worden in Europa. Dit is natuurlijk zo gekozen omdat dit het continent is dat Bill Kimpton inspireerde om het merk op te richten. Het hotel heeft de kenmerken die het zo memorabel maken om bij Kimpton te verblijven samengevoegd met de speelse kant van de Amsterdamse cultuur en we kunnen niet wachten tot gasten dit kunnen ervaren” aldus Tom Rowntree, Vice President, Upscale & Luxury Brands, Europe, IHG.

Geheel in lijn met Kimpton’s innovatieve en speelse aanpak van design, heeft het hotel een ‘huis in een hotel’ – een vier verdiepingen tellend 15e eeuws huisje (‘Little House’), ooit het ouderlijk huis van de Nederlandse dichter en toneelschrijver P.C. Hooft. Het huisje kan gehuurd worden door groepen en biedt een vergaderruimte op de begane grond en een woonkamer inclusief bar op de eerste verdieping. Andere bijzondere kenmerken zijn een bloemenwinkel in het hotel en een koffie- en beignets- afhaalkiosk voor Amsterdammers om van te genieten.

Met meer dan twaalf jaar ervaring in de horeca-branche waarvan tien jaar bij Kimpton, is Michael Robinson aangesteld als General Manager van de Amsterdamse vestiging. Gedurende zijn tijd bij Kimpton heeft hij het 335 kamers tellende Kimpton Palomar in Washington DC geleid en is hij betrokken geweest bij de openingen van diverse hotels in Amerika, waaronder het TideLine Ocean Resort & Spa in Palm Beach, Florida.

“Na tien jaar bij Kimpton in Amerika is het een eer om deel uit te mogen maken van het verhaal dat het merk naar Europa brengt. Ik kijk er enorm naar uit om de persoonlijke aanpak van Kimpton op het gebied van service naar Amsterdam te brengen – de levenslust van de stad en haar inwoners passen namelijk zo goed bij
het merk”, aldus Mike.

IHG heeft momenteel 662 eigendommen in Europa en het hotel zal het twintigste IHG-hotel in Nederland zijn. De uitbreiding van het merk in grote steden in Europa wordt voortgezet toen in de zomer van 2016 werd aangekondigd dat IHG een overeenkomst heeft getekend om een Kimpton hotel te openen in Parijs, gepland voor opening in 2020.

http://www.kimptondewitthotel.com/