Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tarn (81) is een Frans departement. Het departement is genoemd naar de gelijknamige rivier

Tarn wordt omringd door de departementen Aveyron, Hérault, Aude, Haute-Garonne en Tarn-et-Garonne. Het departement behoort tot de regio Occitanie.

De belangrijkste rivier in het departement is de Tarn. Hieraan ontleent het departement tevens zijn naam. De rivier heeft talrijke, diepe, inkepingen geslepen in het landschap, de zogenaamde Gorges du Tarn, met honderden meters diepe dalen en vaak spectaculaire uitzichten. Deze erosie is mogelijk, omdat de bodem van de bovengelegen vlaktes uit zacht kalksteen bestaat. Jaarlijks trekt het gebied vele duizenden toeristen. Deze kloven komen verder voor in de dalen van de Aveyron en de Ardèche. In Amerika noemt men dit verschijnsel canyons.

Tarn bestaat uit de twee arrondissementen:

*  Albi
*  Castres
Hotels in de Tarn

LAC DE LA BANCALIE
Vissen, windsurfen, waterfietsen, wandelen rond het meer met een lengte van 10 km. Het hele jaar open, gratis toegang. Zwemmen en gemotoriseerde wateractiviteiten verboden.

Het Viaduct van Millau
Het Viaduct van Millau is een meervoudige tuiconstructie over de rivier de Tarn, in de gemeentes Millau en Creissels in het departement Aveyron in Frankrijk. Het viaduct, op 14 december 2004 geopend door de toenmalige president Jacques Chirac, is de hoogste brug ter wereld (in constructiehoogte, d.w.z. de hoogte van de brugpijlers). Hotels in Millau

Rodez (Hotels in Rodez)
Rodez is een gemeente in het Franse departement Aveyron (regio Midi-Pyrénées) en telt 28.000 inwoners (2008). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Rodez. Rodez was de historische hoofdstad van Rouergue: ""Na deel te hebben uitgemaakt van de Romeinse provincie Aquitanië, wordt Rouergue door Karel de Kale afgesplitst van het hertogdom Aquitanië en verheven tot graafschap ten voordele van een jongere tak van het huis Toulouse. Na de dood van gravin Joanna van Toulouse, dochter van de laatste graaf van Toulouse Raymond VIII en echtgenote van Alfons van Poitiers, broer van Lodewijk VIII van Frankrijk, wordt Rouergue ingelijfd bij Frankrijk.

rodezDe komst van het Huis Capet veroorzaakte het vertrek uit Najac ten voordele van een nieuwe stad Villefranche-de-Rouergue. De hoofdstad van de provincie wordt pas met de Franse Revolutie verplaatst naar het centraler gelegen Rodez .

Het deel van Rouergue dat Raymond IV van Toulouse bij zijn deelname aan de Eerste Kruistocht overliet aan de burggraaf van Millau, ligt aan de oorsprong van het graafschap Rodez dat op de Armagnacs overging, en pas onder Hendrik IV, de laatste graaf van Rodez, definitief aan de Franse kroon kwam.

De graven van Rodez genoten heerlijke rechten, zoals het recht om munten te slaan en om belastingen te heffen. Bij hun troonsbestijging werden de graven gekroond door de bisschop van Rodez, bijgestaan door de abten van Bonneval, van Bonnecombe, van Loc-Dieu en van Beaulieu.

Reeds tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen zag Rouergue al het grootste deel van zijn steden geplunderd door Simon IV van Montfort (1208-1214: [Millau]], Saint-Antonin, Mur-de-Barrez, Laguiole en Sévérac. Deze steden waren ook de eerste om zich uit te spreken voor de Reformatie, alhoewel er ook gereformeerde kerken waren in Espalion, Villefranche, Saint-Affrique, Villeneuve, Peyrusse, Compeyre, Saint-Léons, et cetera. Toen zij vervolgd werden, namen de protestanten de wapens op en ontstond er een lange bloedige oorlog, waarbij naar schatting 18.000 protestanten en katholieken omkwamen. Pas bij de troonsbestijging van Hendrik IV van Frankrijk keerde de rust weer"".

Maison Puech Malou
Maison Puech Malou: een mooi logeeradres in de Tarn - een gerestaureerde oude herenboerderij.
http://www.maisonpuechmalou.com/

Albi
Albi France 2travel2Albi is een stad in het zuiden van Frankrijk. Het is de hoofdstad van het Franse departement Tarn. Door Albi stroomt de rivier Tarn. Er wonen ca. 50.000 mens
De stad bestond al in de Romeinse tijd en had toen de naam Albiga. In de Middeleeuwen wordt de stad een bisschopszetel. De stad krijgt dan ook een belangrijk scriptorium, een werkplaats waar de belangrijkste liturgische boeken worden gekopieerd. De Albigenzen, een door de kerk vervolgde ketterse groepering uit de 13e eeuw, werden genoemd naar Albi, hoewel de stad niet het belangrijkste centrum van katharisme was. In de renaissance brengt de wede-industrie een periode van economische voorspoed. In de 16e eeuw breken er vanwege godsdienstoorlogen weer mindere tijden aan. Vanaf de 17e eeuw komen er nieuwe industrieën op; fabrieken voor glas en baksteen worden opgericht. In de 18e eeuw komen daar nog garen-, touw- en kaarsenindustrie bij.en in Albi, die Albigeois worden genoemd. Sinds juli 2010 staat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Place Victor Hugo - Toulouse
Tolosa Tectosagum was een Gallische stad waar een Romeins legioen gelegerd werd. In 8e eeuw ontstond het graafschap Toulouse, waardoor de stad het culturele centrum van de Languedoc werd. In de 20e eeuw werd Toulouse de hoofdstad van de Franse lucht- en ruimtevaart. Airbus, ESA, Alcatel Espace en vele andere bedrijven vestigden zich in Toulouse. Boven de markt is een etage met goede lunchrestaurants. Hotel accommodatie in Toulouse


JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.De regio Tarn op kaart - Google Maps:

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com