Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Imposante boom, "levende" kerststal en markt met overal lekkere dingen. De imposante kerstboom, prachtige kerstdecoratie, de levensgrote kerststal met echte dieren en stemmige muziek zijn, zoals gebruikelijk, in de weken voor Kerst te vinden op de Grote Markt van Brussel.
De fraaie Cathérinekerk in Brussel, waar elk jaar op de Vismet de kerstmarkt met een paar honderd kraampjes staat, in kerstsfeer. Foto BITC.

De kerstmarkt van Brussel vindt plaats aan de voet van de kerk Sainte Cathérine, op het plein dat door Brusselaars de Vismet wordt genoemd. De hele maand december kan men op de Brusselse kerstmarkt terecht om mooie en lekkere dingen te kopen en te proeven.

Lichtjes
Een waterval van lichtjes wijst vanaf de Grote Markt de weg naar Place Sainte Cathérine. Langs de route staan overal kraampjes en het grote plein achter de kerk Sainte Cathérine is het centrum van de markt. In totaal staan er ruim 240 kraampjes. De marktkraamhouders zijn afkomstig uit meerdere Europese landen en verkopen vaak typische specialiteiten van hun land of streek.

Schaatsen en vissoep
Op zoek naar een origineel geschenk, ambachtelijke versiering of culinaire lekkernij: de kerstmarkt van Brussel is "the place to be". In dezelfde periode kan er geschaatst worden op de Vismet: muziek, verlichting, schaatsen te huur en na afloop een dampende vissoep, een mooie halve kreeft, garnalenkroketjes of een lekker pannetje mosselen want deze omgeving staat bekend om zijn uitstekende visrestaurants.

Exposities
Tegelijkertijd lopen er in Brussel fantastische tentoonstellingen, zoals Expo 58, Cobra, Oceanië en Boeddha"s uit Korea. Winkelen en cultuur kunnen dus goed worden gecombineerd in de kerstmaand.

Winterpret-card
Tijdens de "winterpret-periode" kunnen bezoekers in Brussel profiteren van allerlei leuke voordeeltjes met een speiale "winterpret-editie" van de -altijd al heel gemakkelijke- toeristische Brussels Card. Download hier de pdf-file met alle informatie daarover.

Informatie
Info: 0032-2-5138940,  Kerstmarkt Brussel, 28/11-28/12/08. Open ma-do 12-21u, vrij-zon 11-22u, 24/12 en 31/12 van 12-18u.

Internet:
- www.brusselsinternational.be
- www.winterpret.be