Eerste Europese airline met speciale winglets voor vermindering brandstofverbruik

Dinsdag 21 februari - Nieuwe winglets voor Icelandair! Door de toevoeging van de Scimitar Blended winglets aan 25 Boeing 757-200's verwacht Icelandair het brandstofverbruik met 1,1% te verminderen ten opzichte van de huidige Blended winglets. Samen zorgen zij voor een vermindering van meer dan 6% in het brandstofverbruik. De nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland is daarmee de eerste binnen Europa die deze innovatie ten behoeve van het milieu toepast.

Groenere vloot
Naast het toevoegen van de Scimitar Blended winglets, draagt Icelandair ook op andere manieren zorg voor het milieu. Zo werd eerder onder andere al de hoeveelheid papier en extra water in de tank van het vliegtuig verminderd. ‘We zoeken altijd naar nieuwe manieren die ons helpen met het behalen van het doel van de International Air Transport Association (IATA) om de nulemissie in 2050 te bereiken. Het verminderen van het brandstofverbruik is de sleutel die ons helpt dit doel te bereiken’, aldus Mr Grétarsson, Fleet Managing Director Icelandair. De luchtvaartmaatschappij verwacht deze zomer 17 vliegtuigen met de nieuwe winglets in gebruik te hebben.

Icelandair
Het routenetwerk van de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland is opgebouwd rond de hub Keflavík en bereikt met deze hub stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit haar thuisbasis IJsland en werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes. Icelandair vervoerde in 2015 ruim 3 miljoen passagiers. In 2016 heeft Icelandair het grootste vluchtschema uit de geschiedenis van het bedrijf. Vanuit Amsterdam/Schiphol wordt Reykjavik dagelijks aangevlogen, ’s zomers loopt dat op tot achttien keer per week. Vanuit Brussels Airport vertrekken er wekelijks twee tot zeven vluchten. De vluchtduur is zowel vanuit Amsterdam als Brussel ongeveer drie uur. In 2016 startte Icelandair met vier nieuwe routes: Chicago (maart), Aberdeen (maart), Parijs Orly (maart) en Montreal (mei). In 2017 voegt de luchtvaartmaatschappij daar Philadelphia (mei) en Tampa Bay (september) aan toe. Icelandair biedt de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken, dit is van toepassing op alle eindbestemmingen.

www.icelandair.com

Hotels in Ijsland